AK Parti ve MHP 3 büyükşehirde anlaştı

CNN Türk Temsilcisi Dicle Canova, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli arasında gerçekleştirilen görüşmenin kulislere yansıyan kısımlarını aktardır.

AK Parti ve MHP 3 büyükşehirde anlaştı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
22 Kasım 2018 Perşembe 14:34

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesinin ardından kulislerde konuşulan bilgileri aktardı.

Dicle Canova, "Ankara’da kulisler hareketli. İki parti arasında yapılan görüşmelerde hangi illerde ittifak yapılacağı netleşecek. An itibariyle kulislerde iki liderin 3 büyükşehirde (Ankara, İstanbul, İzmir)  anlaştığı konuşuluyor.  Ankara’da Mehmet Özhaseki, İstanbul’da Binali Yıldırım, İzmir’de Nihat Zeybekci  aday gösterileceği yönünde beklentiler yüksek. Bu 3 büyükşehirde MHP aday göstermeyerek AK Parti’yi desteklemesi bekleniyor. Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesinde bu konuda iki liderin mutabık kaldığı söyleniyor. Bunun dışındaki illerde ise net bir rakam olmadığı söyleniyor. Bu konuda bazı kriterlerin olduğu Cumhur İttifakı’nın oy oranının düşürülmeyeceği, diğer yanda CHP İYİ Parti ittifakında yaşanacak gelişmeler bazı illerde seçimlerin bıçak sırtı geçebileceği konuşuluyor. Seçim konusunda MHP’nin hassasiyet gösterdiği iller arasında da  Manisa, Mersin, Osmaniye olduğu belirtiliyor. Diğer yandan iki partinin Balıkesir konusunda da bir iş birliği içinde olabileceği konuşuluyor. Bir diğer iddia ise Adana’nın konuşulduğu, fakat bu konuda bir netlik yok. MHP Adana’yı bir önceki seçimlerde kazanmıştı. AK Parti ise 24 Haziran seçimlerinde Adana’da oyunu bir hayli yükseltmişti." açıklamasında bulundu.

"Bazı ilçelerde de ittifak yapılacak"  

İttifakın sadece il bazında olmayacağını söyleyen Canova açıklamasının devamında şunları söyledi: Bu iş birliği sadece bazı büyükşehirlerle sınır kalmayacak. Bazı ilçelerde de olacak. Ankara’da Etimesgut ve Polatlı MHP için önemli. Bu ilçelerin MHP bırakılabileceği konuşuluyor. İki partinin genel başkan yardımcıları bir araya gelecek  meseleler burada netleşmesi bekleniyor.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar