Numan Kurtulmuş: AK Parti açısından Ankara ve İstanbul'da bir tehlike görmüyorum

Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu 'Nedir Ne Değildir' programına AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş konuk oldu.

Numan Kurtulmuş: AK Parti açısından Ankara ve İstanbul'da bir tehlike görmüyorum
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
29 Kasım 2018 Perşembe 21:23

AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 'protokol krizi yaşandığına dair iddialara ilişkin, "Burada kamuoyunda yer alan ve medyada yer alan kulis bilgileri üzerinden hareket edilmesini doğru bulmuyorum. Meclis Başkanımız  da dair olmak üzere millete nasıl daha iyi hizmet ederiz diye hareket ederiz. Bu tür kulislere itibar edilmemeli. Hiç bir şekilde bu tür bilgilere itibar edilmemesini rica ediyoruz. Önümüzdeki dönemde yeni bir döneme geçişin hazırlığını yapıyoruz. Seçim öncesinde bu tür kulisler ortaya çok çıkar. Bunlar kolay konulardır. Bir kişi sosyal medyada bir şey yazar, onlarca insan onu takip eder. AK Parti olarak bunların hepsinden kendimizi dışarıya bırakıp hizmetlerimize odaklanmak durumundayız." şeklinde konuştu.

"Akıllı şehirler istiyorlar"

Kurtulmuş, "AK Parti'nin önemli vasıflarından birisi özeleştiri yapabilmeyi başarabilmesidir. Dikey şehirciliğe karşı çıkmak, kibirli kulelerin hiçbir şekilde olmaması bunları çok rahatlıkla ortaya koyabilecek durumdayız. İnsanlar başlarını kaldırdıkların beton yığınlarını görmek istemiyorlar. Akıllı şehirler istiyorlar. Bütün bunlar yeni vizyon gerektiriyor. Şimdiye kadar eksik bıraktığımız şeyleri tamamlayacak yeni bir anlayışı ortaya koyacağız" ifadelerini kullandı.

"Yerel seçimde iş birliği göreceğiz"

"Yerel seçimde iş birliği göreceğiz" diyen Kurtulmuş, "AK Parti bundan sonraki on yıllarda da var olacak bir siyasi harekettir. Sonrası nasıl gelişecek bunu önümüzdeki dönem gösterecek. Siyasetin alışkanlıkları var. Bürokrasiyi yeni sisteme adapte etmeye çalışıyoruz. İttifakla işbirliği meselesini ayırarak konuşmanın doğru olduğu kanaatindeyiz. Türkiye'nin genel meseleleri, karşı karşıya kaldığı tehditler bunları konuşuyorsunuz. Her parti bu sorunlara bakışında farklılık oluşturuyor. Birbirine en yakın bakanlar bir ittifak oluşturuyor. Cumhur İttifakı'nı önemsiyoruz. Cumhur İttifakı 15 Temmuz'da milletimizin FETÖ'ye karşı verdiği o sıcak saatlerde verdiği bir ittifak olduğunu biliyoruz. Sonraki süreçte bunun pratiği geldi. Cumhur İttifakı meydanlarda başladı. Sosyolojik tabanları farklı iki farklı parti olarak kimliklerini koruyacak ama Türkiye'nin milli meselelerinde ittifak yapmaya devam edecek. " dedi.

"Karşımızdaki ittifakın nasıl şekilleneceği bizi ilgilendirmiyor"

Kurtulmuş, "AK Parti olarak, hiçbir zaman 'başkaları ne yapacak biz de böyle, şöyle yapalım' demeyiz. Karşımızda oluşacak olan işbirliğinin nasıl oluşacağını henüz bilmiyoruz. Geçtiğimiz seçimde bizim karşımızda yer alan ittifak AK Parti'yi nasıl bitiririz düşüncesindeydi. Aman AK Parti düşsün diye yapılan bir ittifak vardı. Meydanlarda da çok açık söylenen bize oy verin sistemi geri getirelim şeklinde propagandalar yapıldı. Karşımızdaki ittifakın nasıl şekilleneceği bizi ilgilendirmiyor. " dedi.

"İstanbul ve Ankara'da bir tehlike görmüyorum"

"AK Parti açısından Ankara ve İstanbul'da bir tehlike görmüyorum" diyen Kurtulmuş, "Falanca partiye oy verirseniz sistem değişmez. Yerel seçim size bu imkanı vermez. Burada bunu karıştırmayalım. Bu tartışmanın yeri yerel seçim değildir. Parlamentoda gücü yetmiyorsa millete gider, millet isterse yapar. MHP ile ittifak meselesi başka bir çabanın sonucudur." ifadesini kullandı.

"Verdiği desteği çok önemli buluyorum"

Bahçeli'nin açıklamalarına ilişkin Kurtulmuş, "Verdiği desteği çok önemli buluyorum. Türkiye bir operasyonla karşı karşıya. Büyük Türkiye vizyonunu ortaya koyan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bir hareket var, bunu köşeye sıkıştırıp Türkiye'yi geriye götürmeye çalışıyorlar. Her şey son derece açık ortada. 15 Temmuz darbesinin nesini anlatacaksınız. CHP'nin amasız, fakatsız bu darbe teşebbüsüne karşı hükümetin yanında olması gerekmez miydi?" vurgusunu yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar