14 Şubat Sevgililer Günü yemeği

14 Şubat Sevgililer Günü'nde sevdiceğinizle birlikte romantik bir akşam yemeği istiyorsanız sizler için derlediğimiz Sevgililer Günü yemeği önerilerimize göz atın!

14 Şubat Sevgililer Günü yemeği
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
14 Şubat 2018 Çarşamba 09:00

Çoğu kişi için 14 Şubat Sevgililer Günü çok bir anlam ifade etmese de Sevgililer Günü özel bir gün sayılabilir. Partnerinizi hergün ayrı bir seviyorsunuz biliyoruz ama bu özel günde bir tık daha özenli olmak ilişkinize heyecan katabilir. Sevgililer Günü için özel yemek menüsü ayarlayarak güzel bir akşam geçirebilirsiniz.

Sevgililer Günü’nde eşinize ya da sevgilinize romantik bir sürpriz yapmak ister misiniz? Evde hazırlayacağınız bu menü ile hem onun gönlünü fethedebilir hem de evde baş başa vakit geçirebilirsiniz. İşte 14 Şubat Sevgililer Günü yemeği için örnek tarifler..

Sevgililer Günü için yemek önerileri

Portakallı Kereviz Salatası

Malzemeler:

2–3 adet kereviz kökü
1 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı pul biber
1/2 tatlı kaşığı karabiber
Tuz Zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1 portakalın içi

Hazırlanışı:

Portakal kabuklarını çıkartıp limonlu suda bekletin. Kerevizleri rendeledikten sonra üzerine kırılmış ceviz, yoğurt, mayonez ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyip karıştırın. Arzuya göre sarımsakları rendeleyip ilave edin. Güzelce karıştırdıktan sonra ağzı kapalı bir kase içinde servis yapacağınız zamana kadar bekletebilirsiniz. Portakal kabuklarını sudan çıkarıp kurutun. Hazırladığınız karışımı içine doldurun. (Bu aşamada portakalların içinden bir adet ince dilimler halinde kereviz salatasına ilave edebilirsiniz.) Maydanoz yaprakları ile süsledikten sonra servis yapabilirsiniz.

Fıstıklı Şiş Köfte Tarifi

600 gram orta yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı antep fıstığı içi
(dövülmüş, pirinç fıstık)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı kimyon
Servisi için:1/4 demet maydanoz

Yapılışı:

Orta yağlı kıymayı karıştırma kabına aktarın. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin. Köfte harcı içinde gözükmemesi ve dişe gelmemesi için kuru soğanı rendeledikten sonra suyunu çıkartıp, ayrı bir kaba alın. Posa kısmını kullanmayın. Soğan suyu, toz Antep fıstığı, galeta unu ve zeytinyağını köfte harcına ilave edin. Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun. Baharatların köfteye tadını vermesi ve kıvam alması için vaktiniz varsa köfte harcını buzdolabında bekletin. Dinlenen köfte harcını on eşit parçaya bölün. Kenar kısımlarında pay kalacak şekilde tahta şişlere geçirin. Hazırladığınız köfteleri kızdırdığınız ızgarada arkalı önlü ters çevirip, renk alana kadar kızartın. İnce kıyılmış maydanozlar ile süsleyip, servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Püreli Rosto Tarifi

Malzemeler:

750 gr dana bonfilesi
2 yemek kaşığı margarin
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet kereviz
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
7–8 bardak su
4–5 adet patates
1,5 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz Karabiber

Hazırlanışı:

Yayvan bir tavada sıvı yağı kızdırın. Eti kızgın yağda arkalı önlü her tarafı nar gibi oluncaya dek kızartın. Her çevirişte ete tuz ve karabiber ekin. Kızartma işlemi bitince tencereden alıp, başka bir yayvan tencereye aktarın. Kızartma yağına margarin veya tereyağı ekleyip küçük küçük doğranmış soğanı, tavla zarı iriliğinde doğranmış havuç ve kerevizi ilave edin ve hafifçe kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip 1–2 kez çevirdikten sonra et suyu tabletini ekleyerek bir taşım kaynatın. Etin üzerine bu karışımı döküp, ağır ateşte ve kapağı kapalı olarak 15 saat pişirin. Et piştiğinde servis tabaklarına dilimleyerek alın.

Beşamel Soslu Tavuk

Malzemeler:

600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
1/2 çay kaşığı tuz

Beşamel sos için:

2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı soğuk süt
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Kuşbaşı tavuk göğsünü, taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ile harmanlayarak lezzetlendirin.Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Tavuk etlerini aralarda karıştırarak, yüksek ateşte soteleyin. Sotelenen tavukları ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın. Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kavurun. Kavrulan una soğuk sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Tavukların üzerini beşamel sos ile kaplayın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Dilimledikten sonra, bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar