İranlı general Suudi Arabistan'dan intikam almak için izin istedi

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Caferi, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ı Sistan ve Beluçistan'daki terör saldırılarının arkasında olmakla suçlayarak Cumhurbaşkanı Ruhani'den intikam için izin istedi.

İranlı general Suudi Arabistan'dan intikam almak için izin istedi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
17 Şubat 2019 Pazar 09:09

İran devlet televizyonuna göre, İsfahan kentinde terör saldırısında hayatını kaybeden askerler için düzenlenen cenaze töreninde konuşan İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Caferi, her iki ülkenin istihbarat teşkilatının İran-Pakistan sınırında yer alan bölgede faaliyet yürüttüğünü ve kışkırtıcı eylemlerde bulunduğunu belirtti.

Caferi, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ı Sistan ve Beluçistan'daki terör saldırılarının arkasında olmakla suçladı. İntikam için Cumhurbaşkanı Ruhani'den izin istedi. Caferi "İntikam operasyonları için Cumhurbaşkanı'ndan izin istiyoruz. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden intikam alacağız." dedi.

Sistan ve Beluçistan'daki saldırıyla ilgili Pakistan'a da suçlamalar yönelten Caferi, Pakistan'ı sınır güvenliği konusunda hassas olmaya davet ederek ülkesinde faaliyet gösteren radikal unsurların Pakistan tarafından desteklendiğini iddia etti.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar