YouTube kanalından nasıl para kazanılır?

YouTube kanalınızdan artık para kazanma vakti geldiyse bu haberimizi mutlaka okumalısınız.

YouTube kanalından nasıl para kazanılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
21 Ocak 2018 Pazar 18:11

YouTube gibi dijital ortamlar para kazanmak için güzel fırsatlar sunuyor ancak bu kanallardan para kazanmak sanıldığı kadar kolay olmuyor. Merak ettiğiniz her şeyi kolaylıkla izleyebildiğiniz platform olan YouTube kanalı çok tercih edildiği için para kazanmak da mümkün hale geliyor.

Dijital dünya, YouTube'tan para kazanma fırsatlarını da veriyor. Üstelik telif haklarını sonuna kadar kollamaya çalışan Google, YouTube'tan para kazanma konusuyla ilgili her gün yeni standartlar geliştiriyor. Peki, YouTuber'lar çektikleri videolarla nasıl para kazanabiliyorlar? YouTube'ta nasıl fenomen olabilirsiniz? İşte YouTube ile nasıl para kazanılır sorusunun cevabı...

YouTube'tan nasıl para kazanılır?

YouTube, kimilerini vezir, kimilerini de rezil ediyor. YouTube'tan para kazanmak isteyen milyonlarca kişi her gün farklı formatlarda videolarını YouTube'a koyarak para kazanmaya çalışıyorlar. Zira YouTube, her gün farklı prensipler belirleyerek YouTube'tan para kazanma kurallarını değiştiriyor. Artık daha zor fakat imkansız değil. Öncelikle bahar döneminde Google'ın YouTube'tan para kazanma konusunda duyurduğu yeni kuralları hatırlatmak gerekiyor.

YouTube ile para kazanmanızı sağlayan Google komünitenin adı; 'YouTube Partner Program'. Özgün içerik, çeşitlilik ve bol abone sağlandığı zaman ve eğer videolarınız sonuna kadar izleniyorsa bu komüniteye katılıyorsunuz ve ardından paranız hesabınıza yatıyor. Artık, ‘Monetizetion‘ özelliğini kullanmak için, kullanıcıların videolarının toplam 10.000 izlenmeyi geçmesi gerekecek.

Bu da sıfırdan bir hesap açan kişinin, ilk videosu ile para kazanamayacağı anlamına geliyor. Para kazanacak kişinin videoları 10.000 görüntülenme alana kadar para kazanamayacağı için hesap sahibinin de biraz sabır etmesi gerekecek. Kullanıcının hesabındaki videolar hedef rakama ulaştığında, Youtube tarafından hesaptaki aktiviteler incelenecek ve sitenin politikasını çiğneyen durumlar yoksa, para kazanma özelliği aktif edilecek.

Bu, film ve müzik gibi telif hakkı ile korunan içerikleri alıp, Youtube’a yükleyen ve böylelikle haksız para kazanan hesapların önünü kesmek için yapıldı. Ancak kurunun yanında yaş da yanacak ve Youtube’u bir iş modeli olarak görüp para kazanmayı hedefleyenler biraz beklemek zorunda kalacak.

Videoların içerisinde görmüş olduğunuz reklamlar, Google Adsense aracılığıyla yayınlanan Youtube reklamlarıdır. Bu reklamlar, Adsense'e kabul edilen yayıncılar tarafından videoların içine entegre edilebilir ve gösterim yada tıklama başı ücretlendirme olarak para kazanmalarını sağlar.

Sizler de sadık bir izleyici kitlesine ulaşarak Youtube kanalınızda reklamlar yayınlayabilir, Youtube üzerinden maddi gelir elde edebilirsiniz. Ayrıca Youtube üzerinde iyi bir yayıncıysanız, bir web sitesinden kazanacağınızdan daha iyi bir gelir elde edebilirsiniz. (İkisi de Adsense kullanıyor demeyin, bir okuyun.) Bunun sebepleri şunlardır:

1- Youtube reklamları, Web sitelerine nazaren daha fazla ilgi alanıyla ilgilenen kitlelere ulaşır. Websitenizin bir ilgi alanı olsa dahi, her içerik o kullanıcıya hitap etmiyor olabilir ama videoların her biri tek içeriktir.

2- Youtube'da Google hesabıyla bağlanmış olan kullanıcılar, Google'da yaptıkları aramalara ve girdikleri sitelere göre reklamlarla yönlendirilebilir. Örneğin, sıklıkla uçak bileti alan birisi hava yolu firmalarının reklamını görebilir.

3- Youtube reklamları, Website reklamlarına göre daha kalıcı ve sürekli içeriklerdir çünkü kitleyi tamamen doğru hedef alırlar. Bu yüzden içeriklerin fazla odak olması, sizin gelirinizi arttırır.

4- Youtube, tüm patformlara erişebilir. (Android, iOS, Windows Phone, Windows, Mac, Linux vb.) Bu yüzden her platformla optimize bir gelir aracınız olacaktır.
Bu minik bilgilerden sonra Youtube'da reklam yayıncısı olmaya hazır mısınız? Şimdi gelelim Adsense reklamlarımızı nasıl Youtube kanalımızda aktif hale getirebileceğimize.

Videodan para kazanma koşulları neler?

Bu materyal yalnızca eğitim amaçlı olup hukuki tavsiye niteliğinde değildir. Yasal tavsiyeleri yalnızca bir avukattan veya yasal temsilciden almalısınız.

Para kazanma özelliğini etkinleştirmek için kanalınız YouTube İş Ortağı Programı'na katılımı onaylanmış ve videolarınız aşağıda belirtilen minimum koşulları sağlıyor olmalıdır:

İçeriğiniz reklamveren dostu olmalıdır.
İçeriği sizin oluşturmuş olmanız veya içeriğin ticari kullanım iznine sahip olmanız gerekir.

Tüm ses ve video içeriğiyle ilgili sahip olduğunuz ticari hakları kanıtlayan dokümanları sağlayabilmeniz gerekir.

İçeriğiniz YouTube İş Ortağı Programı politikaları, YouTube Hizmet Şartları ve Topluluk Kuralları'na uygun olmalıdır. YouTube, kurallarımıza uymayan hesaplar için para kazanma özelliğini devre dışı bırakma hakkını saklı tutar.

Para kazanmaya uygun olabilecek içerik örnekleri

Kedinizi videoya kaydettiniz ve arka planda müzik yok.

Videonuz telifsiz müzik içeriyor ve şartlarının doğrudan bir bağlantısını kullanarak ticari kullanım haklarını kanıtlayabiliyorsunuz.

Videonuzun içeriğini arkadaşınız oluşturdu ve kendisi bu içeriği kullanabileceğinizi ve bundan para kazanabileceğinizi yazılı olarak belirtti.

Orijinal müziği kendiniz oluşturdunuz ve bir plak şirketiyle anlaşma yapmadınız.
Para kazanma için uygun OLMAYACAK içeriğe örnekler
Videonuz iTunes'dan satın aldığınız müziğe veya televizyondan kaydettiğiniz içeriğe sahip.

Başkaları tarafından oluşturulan içeriğin bir derlemesini birlikte düzenlediniz.
Şok edici veya dehşet verici şiddet ve/veya çıplaklık barındıran içerik.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar