Yarıyıl tatilinde nerelere gidilir? İşte Sömestr tatili için öneriler

Milyonlarca öğrenci bugün karne aldı. Peki ya yarıyıl tatili için nerelere gidilir diyorsanız haberimzii okumalısınız.

Yarıyıl tatilinde nerelere gidilir? İşte Sömestr tatili için öneriler
Son Güncelleme: 23 Ekim 2019 Çarşamba 10:39
19 Ocak 2018 Cuma 15:14

Bugün itibariyle karneler öğrencilere verildi ve 15 gülük yarıyıl tatili için başladı. Tatil sürecinde öğrencilerin bol bol dinleneneceği zamanı var. Tabi sadece evde dinlenmekle olmaz biraz da gezmek gerekir. İşte sizler için derlediğimiz seyahat yerleri..

Milyonlarca öğrenci, karnelerin verilmesiyle birlikte 15 günlük yarıyıl tatiline başladı. Eğer bu dönemde çocuklarınızla birlikte ufak bir tatile çıkmayı planlıyorsanız bu önerileri dikkate alınabilir.

Kayak Merkezleri

Ocak ve şubat ayları neredeyse bütün kayak pistlerinde en çok kar kalınlığına sahip olunan zamanlar. Uludağ ve Kartalkaya gibi merkezlerde bu zamanlarda yer bulmak oldukça güç ancak hem daha ekonomik, hem de daha kolay yer bulunabilecek farklı alternatifler de var; Palandöken-Erzurum, Zigana-Gümüşhane, Kartepe-Kocaeli, Bozdağ-İzmir, Sarıkamış-Kars ya da Erciyes-Kayseri kayak tatili yapmak isteyenlerin kesinlikle göz ardı etmemesi gereken merkezler.

Kaplıcalar

Fazla hareket istemiyorsanız Uzungöl, Pamukkale ve Afyon gibi termal kaplıcaların olduğu yerlerde tatilinizi değerlendirip hem bir dinlenme imkanı bulabilir, hem de vücudunuza bir yenilenme şansı verebilirsiniz.

 Sapanca Gölü

Yeşilin farklı tonlarını barındıran doğası, gölü, mesire alanları ve alabalık tesisleriyle turistlerden ilgi gören Sapanca, yarıyıl tatilinde de en fazla tercih edilen turizm merkezleri arasında yer alıyor. Yerli turistlerin yanı sıra özellikle Arap ziyaretçilerin ilgi gösterdiği Sapanca'nın nüfusu, tatil günlerinde üç katına çıkıyor. İlçedeki otel ve pansiyonların yarıyıl tatilinde yüzde yüz doluluk oranına ulaşması bekleniyor.

Yedigöller

Virajlı yolları ve merkeze uzaklığına rağmen bünyesinde barındırdığı birbiriyle bağlantılı 7 doğal gölüyle turistlerin yanı sıra, bahar mevsimlerinde oluşan renk cümbüşünü ölümsüzleştirmek isteyen fotoğrafçıları da cezbeden Yedi Göller Milli Parkı da sporseverler ile kampçıların sıklıkla tercih ettiği sakin mekanlardan biri olarak biliniyor.

Amasra

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Bartın'ın Amasra ilçesi, balık ve salata ağırlıklı mutfak kültürüyle tatilcilerin gözde mekanları arasında yer alıyor. Amasra Kalesi ile 2015'te UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenen, el değmemiş koyları, temiz kumsalları, az dalgalı denizi ve doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ağırlıklı mutfak kültürüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Amasra'da, tatilcileri bekliyor.

Safranbolu

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "En iyi korunan 20 kent" arasında bulunan, Osmanlı mimarisi, şehir hayatı ve kültürünü yansıtması dolayısıyla da "Osmanlı'nın parmak izi" olarak adlandırılan Karabük'ün Safranbolu ilçesi, yarıyıl tatilinde tarih ve nostalji tutkunu misafirlerini bekliyor.

Dubai

Hem kışın soğuğundan kaçmak, hem biraz alışveriş, hem de farklı bir kültürle tanışmak için Dubai’yi değerlendirebilirsiniz. Sahil kenarında bir otelde kalacak olursanız da çocukların bizden bile daha iyi imkanlara sahip olabileceklerini de söylemek gerekir. Ancak günlük hayat bize göre biraz daha pahalı; bunu göz önüne almakta fayda var.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar