WhatsApp siyah nokta hatası nedir?  Telefonu çökerten WhatsApp mesajı

Akıllı telefon kullanıcıları telefonları çökerten yeni bir WhatsApp mesajıyla karşı karşıyalar. Peki ya nedir bu WhatsApp’ta siyah nokta hatası..

WhatsApp siyah nokta hatası nedir?  Telefonu çökerten WhatsApp mesajı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
10 Mayıs 2018 Perşembe 09:00

WhatsApp son yaptığı güncelleme ile yine gündemde. WhatsApp güncellemesi sonrasında sadece bir mesaj nedeniyle uygulama hatta android telefonunuz kullanılmaz hale gelebiliyor. Şimdilik hata olarak belirtilen bu hatanın detaylarını sizler için derledik.

Whatsapp siyah nokta hatası nedir?  

Zaman zaman arkadaşlarınızdan “Bu mesajı 10 kişiye gönder WhatsApp’ı ücretsiz kullan” ya da “Bu mesajı rehberindeki kişilere gönder, gizlilik hakların korunsun” gibi çeşitli mesajlar alabilirsiniz. Şaka mahiyetinde gönderilen bu mesajlar bazı kullanıcılar tarafından oldukça ciddiye alınabiliyor. Gülüp eğlendiğimiz bu mesajlardan sonra şimdi hata olarak görülen mesaj ile arkadaşlarınıza daha ciddi bir şaka yapabilirsiniz.

Alıntı bölümü oluşturup (<…>) bu işaretlerin arasına “Çok ilginç” ve “O kadar komik ki ağlıyorum” emojilerini yerleştiriyorsunuz. Bu mesajı siyah noktaya dokunması durumunda neler olacağını açıklayan bir mesaj ile gönderiyorsunuz.  Eğer karşınızdaki kişi mesaja dokunursa uygulamanın ve hatta telefonun da takılmasına yol açabiliyor.  Bu kadar basit bir mesaj hatası sonrasında uygulamanın hatta telefonun kullanılmaz hale gelmesi birçok kullanıcıyı mağdur ediyor. İlerleyen zamanlarda daha çok sorunla karşılaşmamak için WhatsApp’ın bu hatasının kısa zamanda düzeltilmesi gerektiği düşünülse de, henüz konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Whatsapp siyah nokta hatası nedir?

WhatsApp’ın son günlerde hızla yayılan bir hatası telefonunuzu kullanılmaz hale getirebiliyor.  Aslında hata WhatsApp’tan da kaynaklanmıyor. Kullanıcıların özellikle uğraşıp belli simgeleri girerek bu hatayı aktif hale getirmesi söz konusu. İlginç hata sizin yollayacağınız bir mesaj ile geçerli olabiliyor.  Siyah noktayla gelen mesaj telefonun bir anda çökmesine neden oluyor.  Kullanıcılar tek bir simge ile karşı tarafın WhatsApp’ını durdurabiliyor. Hatta WhatsApp’ın kapanmasına veya Android telefonun kullanılamaz hale gelmesine sebep olabiliyor. Bu olay iOS cihazlarda çalışmıyor.

Siyah noktayı oluşturan mesaj:

İlginç hata sizin yollayacağınız bir mesaj ile geçerli olabiliyor. Alıntı bölümü oluşturup (<…>) bu işaretlerin arasına “Çok ilginç” ve “O kadar komik ki ağlıyorum” emojilerini yerleştiriyorsunuz. Siyah noktaya dokunmazsanız WhatsApp’ınızda herhangi bir problem oluşmuyor.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar