iPhone'u çökerten yeni iOS 11 hatası nedir?-iPhone'u çökerten kod ve çözümü

iPhone telefonları çökerten iOSS 11 hastası sonucunda telefonunuzun mesajlar bölümü kullanılamaz hale geliyor. Peki ya nedir bu iPhone'u çökerten kod ve iOS 11 hatası nedir?

iPhone'u çökerten yeni iOS 11 hatası nedir?-iPhone'u çökerten kod ve çözümü
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
20 Şubat 2018 Salı 17:34

Son zamanlarda ortaya çıkan Hintçe kod nedeniyle iPhone telefonlar çöküyor. Peki ya nedir iPhone çökerten kod? iOS 11 hatası nedir? İşte iPhone kullanıcılarını mağdur eden kod sorunu ve detayları..

iPhone'u çökerten kod nedir?

Son zamanlarda ortaya çıkan Hintçe bir kod iPhone marka cihazları çökertmeye başladı. iPhone çökerten kod birçok kişiyi mağdur etmekle kalmayıp cihazların tamamen erişimini kaybetmesine sebep oldu. iOS 11 ile birlikte gelen birçok hatadan biri olan bu kodun telefonu çökertmesi kullanıcıları sinirlendiren bir durum olarak karşılanıyor. Karşı taraftan size gönderilen mesajın ardından telefonun çökmesine ve mesajlar uygulamasına erişimin engellenmesine yol açıyor.Bazen şaka amaçlı gönderilen bazende durumdan haberi olmadan deneme amaçlı koda bakan kişilerin telefonunun ekranında yükleniyor simgesi oluşuyor. Hemen ardından ise şifre girme ekranı geliyor ve sorun bazen çözülüyor bazen de çözülmüyor. Genellikle WhatsApp üzerinden gönderilen iPhone çökerten kod uygulamanın kilitlenmesine sebep olmakla birlikte erişime engellenmesine sebep oluyor.

iPhone'u çökerten yeni iOS 11 hatası nedir?

Keşfedilen yeni iPhone iOS 11 hatası, belirli karakterlerle gönderilen mesajın iPhone cihazlarının çökmesine ve ‘Mesajlar’ uygulamasına erişimin engellenmesine yol açıyor. Soruna ilk dikkat çeken MobileWorld portalı uzmanları oldu. Uzmanlar, Hindistan dili Telugu'daki జ్ఞా (‘işaret') karakterini mesaj olarak cihazlara göndermenin iPhone'u kilitlemek için yeterli olduğunu tespit etti. Bu karakterlerin yer aldığı mesajı alan iOS Springboard doğrudan çöküyor. Ardından, karakterleri yüklemeye çalışan ancak başaramayan Mesajlar uygulaması da kullanılamaz hale geliyor.​Uzmanlar, iMessage içeriklerine erişmenin tek yolunun bir arkadaşınızın size mesaj atması ve sorun yaratan karakterlerin yer aldığı mesajın silinmesi olarak gösteriyor.

Apple'dan iPhone'u çökerten iOS 11 hatası için açıklama

 iPhone telefonların çökmesine ve Mesajlar uygulamasına erişimin engellenmesine yol açan soruna Apple'dan çözüm geldi. iOS 11.2.6 güncellemesi iPhone ve iPad'ler için dün akşam saatlerinde yayınlandı.  iOS 11.3’ün betalarında bu hata yok. Apple kullanıcıların iOS 11.3’ü beklemelerine gerek kalmadan bir ara güncelleme ile sorunu çözeceğini açıklamıştı. iOS 11.2.6 ile iPhone’ları çökerten mesaj hatasından kurtulabilirsiniz.

iPhone çökerten kod sorunu nasıl düzeltilir?

-Mesaj WhatsApp’dan gönderildiyse Web sürümüne girerek silebilirsiniz.
-Cihazı bilgisayara bağlayarak sürümünü yükseltmek sorunu giderebilir.
-Telefonun kapatıp açılması bazı cihazlarda çözüm olabiliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

:( En beğenilen yorum
Kod WhatsApp'tan gönderildi ve telefon tamamen çöktü. Bilgisayara nasıl bağlayabilirim bunu?