Twitter'da Kudüs 'Gerginliği'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İsrail Başbakanı Netanyahu Twitter üzerinden Kudüs ile ilgili tweetler paylaştı.

Twitter'da Kudüs 'Gerginliği'
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
15 Mayıs 2018 Salı 22:36

ABD Başkanı Donald Trump Aralık ayında açıkladığı kararının ardından ABD'nin İsrail Büyükelçiliği Tel Aviv'den Kudüs'e taşındı. Karar başta Türkiye olmak üzeri birçok ülke tarafından kınandı. 

ABD'nin Kudüs kararını protesto etmek için Filistin halkı sokağa dökülmüştü. Olayları bastırmak isteyen İsrail kolluk kuvvetleri göstericilere gerçek mermilerle müdahale etmiş ve 61 sivilin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ve İsrail'in  tutumuyla ilgili resmi Twitter hesabından şu tweetleri attı:

*Netanyahu, savunmasız bir halkın topraklarını BM kararlarını ihlal ederek 60 yıldan fazla süredir işgal altında tutan apartheid (ırkçı) devletinin başbakanıdır. Elinde Filistinlilerin kanı vardır ve suçlarını Türkiye'ye saldırarak saklayamaz.

*Hamas terör örgütü değildir ve Filistinliler de terörist değildir. Filistin topraklarını işgal gücü karşısında savunan bir direniş hareketidir. Dünya işgalciler karşısıdna Filistin halkı ile dayanışma içindedir. Filistin topraklarını işgal gücü karşısında savunan bir direniş hareketidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tweetlerine İsrail Başbakanı Netanyahu şu tweetlerle yanıt veri:

*Kuzey Kıbrıs'ın işgalini devam ettirmek için binlerce asker gönderen ve Suriye'yi işgal eden zat, kendimizi Hamas'ın girişimlerinden koruduğumuzda bize vaaz veremez. Elinde Türkiye'deki, Suriye'deki sayısız Kürt kurbanın kanları olan zat, bize askeri etikle ilgili nutuk atacak son kişidir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar