Türkiye’de mutlaka görmeniz gereken şehirler

İşte o şehirleri sizler için sıraladık.

Türkiye’de mutlaka görmeniz gereken şehirler
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
19 Mart 2018 Pazartesi 14:26

Kapadokya

İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Kapadokya, Türkiye’nin en fazla turist çeken bölgelerinden biri. Tüf kalıntılarının oluşturduğu, ilginç görünümleri ile büyük ilgi çeken Peribacaları bölgeyi ziyaret edenleri ilgi odağı.

Pamukkale

Dünya çapında ilgi gören Pamukkale’de doğa harikası travertenleri görmek ayrı bir keyif verici. Pamukkale’nin şifalı suları, M.Ö. 2. yüzyılda kurulduğu düşünülen Hierapolis Antik Kenti, mitolojide de önemli bir yeri olan Plutonion Mağarası ve 9.500 kişilik Antik Tiyatro da bölgenin zenginlikleri arasında yer alıyor.

İstanbul

İstanbul’un görülmesi gereken yerleri arasında ilk akla gelen Sultanahmet Cami, Ayasofya Cami, Yerebatan Sarnıcı ve Topkapı Sarayı gibi tarihi değerlere ev sahipliği yapan Sultanahmet semti oluyor. Birçok şiire ve şarkıya ilham olan, Asya ve Avrupa kıtalarının arasında uzanan İstanbul Boğazı, iki yanında bulunan güzeller güzeli yalılarla beraber izlemeye doyamayacağınız bir manzara sunuyor. Haliç manzarasını izlemeye doyamayacağınız Piyer Loti tepesi de İstanbul’un en güzel manzaralarından birini ayaklarınızın altına seriyor.

Hatay

Ülkenin güneyinde bulunan Hatay, tarihin farklı dönemlerinden, farklı medeniyetlerden izleri gururla taşıyor ve seyahat meraklıları için mükemmel bir seçenek sunuyor.

Mardin

Güney Doğu Anadolu bölgesinin mimari açıdan en etkileyici şehirlerinden biri olan Mardin, Ermeni ve Süryani mimarisinin özelliklerini yerinde görebileceğiniz bir lokasyon.

Seferihisar

Türkiye’nin ilk “Sakin Şehir” yani Cittaslow’u olan Seferihisar, Ege’nin tüm nimetlerini barındıran, huzur dolu, sizi dinlendirecek bir lokasyon.

Ardahan

Ülkemizin güzel doğasını keşfetmek için çıkabileceğiniz yolculuklardan biri de doğuya, Ardahan’a dek uzanıyor. Ardahan’ın yeşil doğası, Çıldır Gölü ve Urartular tarafından yaklaşık bin yıl önce inşa edildiği düşünülen Şeytan Kalesi’ni görmeden dönmemeniz tavsiye ediliyor.

Nemrut Dağı

Adıyaman il sınırları içinde bulunan Nemrut Milli Parkı, Eskikale, Yenikale, Karakuş Tepe ve Cendere Köprüsü’nü de içinde barındıran, Antiochos Tümülüsü ve dev heykeller ile adeta bir hazine.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar