Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkelerin güncel listesi

Yaz tatilinde yurt dışına çıkmayı planlayanlar vatandaşlar arama motorlarında vize istemeyen ülkeleri araştırma yapıyor. Sizler için vize istemeyen Ülkelerin güncel listesini oluşturduk.

Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkelerin güncel listesi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
13 Mart 2018 Salı 15:51

1/  İpek Yolu'nun en önemli noktalarından biri olan Özbekistan, Türk vatandaşlarına 10 Şubat 2018 itibaren 30 gün süreyle vizesiz oldu.

 

2/ Güney Amerika Kıtası’nda yer alan  Arjantin, Türk vatandaşlarına 90 gün vizesiz ülkeye girişe izin veriyor.

 

3/ Güneydoğu Avrupa'da yer alan Arnavutluk 90 gün vizesiz.

4/ Batı Asya ile Doğu Avrupa'nın kesişim noktası olan Kafkasya'da yer alan kardeş ülke Azerbaycan, 60 gün vizesiz ülkeye giriş izni veriyor. Vize almak isteyen Türk vatandaşları kapıda vize ve online vize uygulamadan 60 günlük vize alabiliyor.

5/ Amerika ülkeleri'nden biri Bahamalar 90 gün vizesiz.

6/ Asya'da, Basra Körfezi'nde yer alan bir ada ülkesi olan Bahreyn ise 15 gün vizesiz gezilebiliyor. Vize işlemlerini kapıda ve online olarak yapmak mümkün. 

7/ Beyaz Rusya, Belarus ya da resmî adıyla Belarus Cumhuriyeti, Türk vatandaşlarına 30 gün vizesiz.

8/ Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE), Türkiye’nin dünyada büyüyen değeri Türk Hava Yolları (THY) ile uçuş yapıyorsanız elektronik vize alma şansı veriyor. Ülkeye gidiş ve dönüş uçuşunuzun aynı havayolu firması ile yapmanıza şart koşuyor. Türk Hava Yolları e-vize sitesi üzerinden online vize ücreti 105 ABD doları. Vizeniz onaylanınca uçak biletinizi alıyorsunuz. Birleşik Arap Emirlikleri'ne vize süresi 29 gün.

9/ Britanya Virjin Adaları, 30 gün vizesiz.

10/ Dominik Cumhuriyeti 30 gün vizesiz.

Yurtdışı tatili için Dominik Cumhuriyeti’ni tercih edenler ülkeye giriş sırasında, havaalanında veya limanlarda "ülkeye giriş" formu doldurulması ve 10 ABD Doları ücreti olan "turist kartı" alınması gerekmektedir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar