TSK, Afrin’e giriş-çıkışları kapattı

Türk Silahlı kuvvetleri Afrin’e giriş-çıkışları güvenlik nedeniyle kapattı.

TSK, Afrin’e giriş-çıkışları kapattı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
20 Mart 2018 Salı 12:08

20 Ocak’ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda TSK, kent merkezini kontrol altına almıştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, PYD/PKK terör örgütüne karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla sonuçlanmasının 3. gününde Afrin'de olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Afrin'in tüm giriş ve çıkışları TSK askerleri tarafından tutuldu.

Afrin'in güneydoğusunda özel timler tarafından bölgedeki mayın arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

TSK, güvenlik nedeniyle evlerine geri dönmek isteyen sivillerin ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının Afrin'e girişini engelledi. Evlerine dönemeyen siviller, bölge yakınlarındaki köylere dönüyor.

Öte yandan, AK Parti, grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısını 3647 olarak güncelledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin hakkında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Kimse bizim öncelikle Afrin'i hedef alabileceğimizi beklemiyordu. Ardından terör örgütünü sürekli şişiren haberler yayılmaya çalışıldı. Batı ülkeleri de sürekli bize 'Afrin'e girmeyin' demeye utandıkları için olacak, "Bir an önce operasyonu bitirin" mesajları veriyordu.  "Yanlış yapıyorsun, önümüzü kesmeye çalışmayın, yola çıktık" dedik. Biz onları kırmadık, onların ricalarını yerine getirelim istedik ve 2 ayda Afrin operasyonunun askeri safhasını büyük ölçüde bitirdik. Aslanlar meydana çıkınca çakalların payına kaçmak düşer. Bizim askerimiz, korucularımız, jandarmamız, polisimiz, ÖSO aslan gibi meydana çıkınca PYD'li çakallar da kuyruklarını kıstırıp kaçtılar.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar