Donald Trump ile Kim Jong-Un bir araya geldi

ABD Başkanı Donald Trump, hem kendisinin hem de Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore-Kuzey Kore sınırında yer alan "silahsızlandırılmış bölgede" görüştü. Trump, "Kısa olacak fakat bir el sıkışma çok şey demektir. Bu, Kore Yarımadası'nda barış süreci için büyük bir dönüm noktası olur" demişti

Donald Trump ile Kim Jong-Un bir araya geldi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
30 Haziran 2019 Pazar 11:50

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Kuzey-Güney Kore sınırındaki silahsızlandırılmış bölgede bir araya geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile bir araya geldi. Japonya'nın Osaka şehrinde düzenlenen G-20 Zirvesi'nin ardından Güney Kore'ye giden ve Kuzey Kore lideri Kim Jong ile görüşeceğini duyuran Trump, Kim ile Kuzey-Güney Kore adasındaki silahsızlandırılmış bölgede buluştu.

Güney Kore sınırından iki ülkeyi bölen çizgiye giden Trump, daha sonra kuzey tarafına 20 adım yürüyerek Kuzey Kore'ye ayak basan ilk ABD lideri oldu. Kim, Trump'a “Seni tekrar görmek güzel. Seninle burada buluşmayı beklemiyordum" dedi. Kim Jong-un, Trump'ın iki ülke arasındaki bağları daha da geliştirmek için bu kısa ziyareti yaptığını belirterek, Trump'ın sınır çizgisini geçmesini, "hoş olmayan geçmişi sona erdirecek cesur ve kararlı bir eylem" olarak nitelendirdi.

Donald Trump'ın ise Kuzey Kore liderini Beyaz Saray'a davet ettiği belirtildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar