Rusya: Rakka, Esad'ın kontrolü dışında bir merkeze dönüştürülüyor

Rusya, ABD öncülüğündeki koalisyonunun Rakka'da Esad'ın kontrolünde olmayan yeni bir merkez kurmaya çalıştığını belirtti.

Rusya: Rakka, Esad'ın kontrolü dışında bir merkeze dönüştürülüyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
22 Ekim 2017 Pazar 15:47

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, ABD öncülüğündeki koalisyonunun Rakka'ya insani yardım için bütçe ayırarak, Suriye'de Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kontrolünde olmayan yeni bir merkez kurmaya çalıştığını ifade etti.

Gazetecilere konuşan Klintseviç, birden bire Rakka için milyonlarca Dolar ve Euro ayrılmasının koalisyon tarafından uygulanan bir başka çifte standart uygulaması olduğunu belirterek "Tüm bunların arkasında siyasi bir arka plan olduğu açık. Burada amaç yalnızca koalisyonun barbarca bombardımanlarını saklamak değil. Bana göre, bunun Rakka'yı bir başka Suriye'nin, Beşar Esad'ın kontrolünde olmayan Suriye'nin yeni merkezi haline getirmek için bölücü bir çaba olduğu çok açık" ifadelerini kullandı.

Klintseviç, açıklamalarına şöyle devam etti: "İşte tam da bu amaçla bütçe ayrılıyor. Kentteki barışçıl yaşamı yeniden canlandırmak sadece bir bahane."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar