PYBS bursluluk sınavı ne zaman, saat kaçta?

Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı (PYBS) için geri sayım başladı. PYBS sınavının ne zaman yapılacağını ve sınav saatini araştırmaya başladı.

PYBS bursluluk sınavı ne zaman, saat kaçta?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
2 Haziran 2018 Cumartesi 15:01

Eski ismi Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı (PYBS), yeni ismi İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) için hazırlıklar sürüyor. Sınava girecek olan öğrenciler bir yandan geçmiş dönemde çıkmış soruları araştırıyor diğer yandan ise saat bilgisini sorguluyor.

PYBS bursluluk sınavı nedir, ne zaman, saat kaçta?

PYBS bursluluk sınavı 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıf öğrencileri uygulanan bir sınavdır. 2018 İOKBS Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzu' na ve ilgili mevzuata, http://www.meb.gov.tr ve http://www.odsgm.meb.gov.tr internet adresleri üzerinden paylaşılmıştı. Bursluluk sınavı, 03 Haziran 2018 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00 ’da, ÖDSGM tarafından yapılacak. İOKBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te gerçekleştirilecek. PYBS İOKBS bursluluk sınav sonuçları 18 Temmuz 2018 tarihinden itibaren Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek.

PYBS sınavında dikkat edilmesi gerekenler

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.30’da Fotoğraflı Sınav Giriş Belgelerinde belirtilen salona alınmak üzere hazır bulunacaktır. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında “Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi” ile kimlik belgeleri (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport), koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır. Sınavda 4 (dört) seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacak.

PYBS sınavının geçersiz sayılacağı durumlar

1.Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi,

2.Cevap kâğıdının dönüş sınav güvenlik poşetinden çıkmaması ya da zarar görmüş olması,

3.Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

4.Başka öğrenciye ait sınav evrakının kullanılması,

5.Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi,

6.Üzerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar bulunması,

7.Dönüş sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla sınav evrakı gönderilmesi,

8.Öğrencinin salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilmesi,

9.Sınava girdiği hâlde, işaretlemeyi cevap kâğıdına yapmaması,

10.Sınav evrakındaki fotoğraf ve bilgilerle geçerli kimlik belgesinde uyuşmazlık olması,

11.Sınav evrakına zarar verilmesi (sınav sürecince soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak; teslim etmemek ve benzeri), durumlarında “ Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi ”nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için, salon görevlilerin ce hazırlanan tutan aklar dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

PYBS bursları ne zaman ödenecek?

PYBS sonucu burslu okumaya hak kazanan öğrenciler de kayıt yaptırdıkları/öğrenim gördükleri okul müdürlüğüne belgeleri ile birlikte en geç 30 Eylül 2018 tarihi saat 17:00’ye kadar müracaat etmeleri gerekir. Burs kazanan öğrencilerin burs dönemleri e-Burs Modülü üzerinden yürütülecek. 2018 PYBS bursunun kazananları bursları 3 ayda alacaklar. Senede 4 sefer yatırılan PYBS bursu ilk olarak genellikle Eylül-Ekim aylarında yatırılır. Sonrasında öğrenciye yapılacak ödemeler Ekim, Ocak, Nisan ve Temmuz aylarında gerçekleştirilir. PYBS bursu sınavda alınan puanlara göre belirlenir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar