Paris'e gitmek için 10 neden

Sanat ile iç içe olan, sanatın kalbi diyebileceğimiz Fransa, kendi içinde barındırdığı tarihi eserleri ve misafirlerini mutlu anlarına eşlik eden yerleri ile gezmek isteyenlerin en çok tercih edildiği yer. Sizler için Fransa’ya gitmenize neden olacak 10 sebebi sıraladık.

Paris'e gitmek için 10 neden
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
13 Mart 2018 Salı 15:27

1 MÜZELER

Sanat denildiğinde ilk akla gelen ülke olan Fransa, ziyaret edilemesi gereken yerlerin başında geliyor. Fransa’da Yunan sanatlarından Rönesans’a, empressiyonist ressamlardan çağdaş sanat eserlerine kadar birçok eseri Paris müzelerinde görebilirsiniz. Musée du Louvre, Musée d’Orsay, Musée Rodin bilet alıp, kuyruğa girmeye değecek en önemli müzeler.

2 PARKLAR

Şehrin dört bir yanında keyifini sürebileceğiniz parklar bulunmakta. Fransa gezinizde keyfinizi Jardin des Tuileries, Jardin du Luxembourg, Jardin des Plantes, Promenade Plantée’de dolaşarak çıkarabilirsiniz.

 3 LA DURÉE’DE MACARON

Ülkemizde de ciddi bir tüketici kitlesi bulunan Macaron’u bir de Fransa’da tadın deriz. Tatlı sevmeyen bir insana bile tatlı yedirtmeyi başaran macaronlar için vazgeçilmez bir adres La Durée. Bir müze çıkışında ya da yemekten önce, veya sadece yolda yürüyüş yaparken La Durée'ye uğrayıp macaron yemeden ve macaron fotoğrafını sosyal medya'dan paylaşmadan hayat eksik kalır!

4 PİKNİK ETKİNLİĞİ

Evet yanlış duymadınız Fransa gittik orada piknik mi yapacağız? Diyebilirsiniz. Fransa’da La Tour Eiffel’in altında çimlere uzandığınızda manzara karşısında Piknik etkinliğinin ne kadar doğru bir karar olduğunu fark edeceksiniz. Manzara size huzur verecektir.

5 LA TOUR EİFFEL

Fransa’ya gidip Paris’e gitmemezlik olmaz. Stephen Sauvestre tasarımı olan Gustave Eiffel'in şirketi tarafından yapıldığı için Eiffel Kulesi olarak anılan La Tour Eiffel şehrin en önemli sembolü. 3 farklı kademede seyir terası olan kuleden tüm Paris manzarasını seyretmek mümkün. Eşsiz manzara gezinizin en unutulmaz anı olacaktır.

6 SAİNT-GERMAİN-DES-PRÉS

Paris'in en sevilen semtlerinden biri olan Saint-Germain-des-Prés turistlerin de yoğun olarak ilgi gösterdiği bir adreslerden biri. Sizde gezinizde kesinlikle bu semte uğramalısınız. Semtteki dükkanlar ve mimari yapılar sizi mest edecektir.

7 TEMA PARKLAR

Paris sadece aşıkların, alışveriş meraklılarının ya da sanat-tarih sevdalısı şehirlilerin kenti değil elbette. Paris’te iki güzel tema park var bu parklar yalnızca çocuklar için değil çocuk ruhunu kaybetmeyen yetişkinler için de bir macera dünyası. Disneyland ve Parc d’Asterix. Zamanın nasıl geçtiğini anlayamadan günün sonuna geldiğinizde bu tavsiyemizin ne kadar yerinde olduğunu anlayacaksınız.

8 PONT ALEXANDRE III

Seine Nehri üzerinde birbirinden güzel köprüler, nehrin iki yakasına kurulan şehri birbirine bağlıyor. Bu köprüler arasında yer alan Pont Alexandre III, 1900 yılında inşa edilmiş adeta bir sanat eseri. Tek kemerli olan köprü Champs-Élysées ve Invalides bölgelerini birbirine bağlıyor. Köprünün iki girişinde de dört kaide üzerine yerleştirilen heykeller etkileyici. Yol boyunca yer alan süslemeler de kesinlikle ayrı bir hava katıyor.

 

9 NOTRE DAME DE PARİS KATEDRALİ

Seine Nehri'nin kıyısındaki küçük bir doğal ada olan Île de la Cité dünyanın en ünlü katedrallerinden birinin de evi. Meryem Ana'ya ithafen inşa edilen Cathédrale Notre Dame de Paris, Gotik mimarinin tüm ihtişamını gözler önüne seriyor. 

10 CHÂTEAU DE VERSAİLLES

Yapımına 1661 yılında başlanan Versailles Sarayı, ihtişamın, görkemin, zenginliğin ve sanatın en başarılı örneklerinden biri. Şatonun dış mimarisinden iç dekorasyonundaki her bir çizgiye kadar kusursuzluk ve özen gören herkesi büyülüyor. 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar