Organik Instagram beğenisi nasıl arttırılır?

Organik Instagram beğenisi nasıl arttırılır? Sorusunun cevabı son zamanlarda sosyal medya kullanıcıları tarafından bir hayli aranmakta. Organik Instagram beğenisi nasıl arttırılır? cevabını sizler için derledik.

Organik Instagram beğenisi nasıl arttırılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
3 Mayıs 2018 Perşembe 21:48

Organik Instagram beğenisi nasıl arttırılır? Sorusu sosyal medya kullanıcıları tarafından oldukça merak edilen konular arsında. Ancak sahte beğeni ve takipçi gibi etkisiz yöntemler artık Instagram kullanıcıları tarafından eskisi kadar ilgi görmüyor. Organik Instagram beğenisi nasıl arttırılır? Sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Bu içerikte anlatacağımız yöntemler sizlere organik takipçi ve beğeni kazandıracak. Bu yöntemlerle gelecek organik takipçi ve beğeniler hesabınızı daha da büyütmeye katkı sağlayacak. İşte Organik Instagram beğenisi nasıl arttırılır? Sorusunun yanıtı

Organik Instagram beğenisi nasıl arttırılır?

Instagram beğeni ve takipçi artırmak için 7 başlık öne çıkıyor. İşte o 7 madde;

1-Hastag'ler kullanın

İster şirket hesabınız olsun ister kişisel hesabınız, Instagram'da takipçi artırmanın en önemli yöntemi hastag kullanımıdır. Ancak hastag'leri de doğru kullanmak gerekemektedir. Peki ama doğru hastag kullanımı nasıl yapılır?

Yaptığınız paylaşımlara uygun hastag seçilmeli. Konu dışı eklenen hastag'ler kısa vadede takipçi kazandırsa da uzun vadede kazanılan takipçiler yeniden kaçacaktır. Instagram şuan 30 hastag kullanımına izin veriyor. Bu 30 hastag'i yaptığınız paylaşım ile alakalı belirlerseniz takipçilerinizin kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.

2- İstikrarlı paylaşım yapmak

Hedefiniz Instagram beğeni ve takipçi artırmak ise, bunun için düzenli paylaşım yapmak zorundasınız. Yani sayfanız belirli aralıklarla güncellenmeli ki takipçileriniz takipten çıkmasın. Instagram sayfanızı sürekli güncel tutmak hem takipçi sayınızı artırcak hem de gönderilerinizde daha fazla beğeni toplayacaktır. Ancak paylaşımlarınız çok sık yapıp takipçilerinizi sıkmaktan da kaçınmalısınız.

3- Alakasız olmayan paylaşımlar

Hesabınızı büyütmek için en dikkat edilmesi gereken konulardan biri de takipçi kaybetmemek. Peki Instagram'da takipçi kaybetmemek için ne yapmalı? Örneğin doğa resimleri paylaştığınız bir hesapta teknoloji paylaşımları yapmanız size takipçi kaybettirir. Yani hastag'ler için söylediğimiz kurallar burada da geçerli. Yaptığınız paylaşımlar da hastagler de konuyla alakalı olmak zorunda.

4- Filtre kullanımı

Instagram hesebınız büyütmek için diğer bir yöntem ise filtre kullanımı. Sosyal medya üzerinden ürün pazarlama konusunda araştırma yapan bir şirket bu konu hakkında yaptığı açıklamada Instagram'da en çok beğeni alan filtre Myfair olduğunu belirtmişti. Instagram'adki efektli paylaşımların ne kadar ilgi çektiğine siz de şahit olmuşsunuzdur. Yaptığınız paylaşımlarda dikkatleri üstünüze çekmek istiyorsanız efekt kullanmak şart. Takipçi ve beğeni sayınızın artmasını istiyorsanız Instagram efektlerini kullanabilir telefonunuza farklı bir uygulama indirebilir hatta Photoshop bile öğrenebilirsiniz. Son bir uyarı olarak da filtleri abartmadan kullanmak gerekmektedir.

5- Yorum yapın, beğenin, takip edin

Kendi hesabınızın alaka düzeyindeki sayfaları, takip edin, beğenin, yorum yapın. Pek bu ne işe yarayacak? Yaptığınız yorumlar, beğeniler, takipler sayesinde kullanıcıların ilgisini çekebilir ve sizi takip etmelerini sağlayabilirsiniz.

6- Instagram hikayeleri

Instagram hikayeleri düzenli ve takipçilerinizi sıkmayacak şekilde paylaşıldığında kendinizi takipçilerinize hatırlatabilir ve sayfanıza girmelerine sebep olabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde beğenileriniz aratacak ve takipçileriniz takipten çıkmayacaktır.

7- Instagram takipçi hilesi

Bu yöntem pek tavsiye edilmese de takipçi sayınızı arttırmak için etkili bir yöntem. Nedeni ise satın aldığınız takipçiler organik olmasa da takipçi sayınızın yüksek görünmesi organik takipçilerin sayfanızı takip etme ihtimalini yükseltecektir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken ise gönderilerinizdeki beğeni sayısına göre takipçi satın almalısınız. Örneğin gönderilerinizde 50 beğeni var ama takipçi sayınız 500 bin gibi bir rakam ise takipçilerinizin sahte olduğu belli olur ve takipçi sayınız hızla düşer. O yüzden Gönderilerinizdeki beğeniler ve takipçi sayınız orantılı bi şekilde arttırlmalıdır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar