ooVoo programı nedir, nasıl kullanılır? ooVoo programının özellikleri nelerdir?

FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir astsubayın ifadesine göre örgüt mensuplarının ooVoo programını kullandıkları ortaya çıktı. Peki ya ooVoo programı nedir, nasıl kullanılır?

ooVoo programı nedir, nasıl kullanılır? ooVoo programının özellikleri nelerdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
22 Mayıs 2018 Salı 15:08

Gözaltına alınan astsubayın ifadesinden yola çıkan polis, örgün mensuplarını internet üzerinden çoklu sohbet ve video konferans imkanı sunan ooVoo programı üzerinden iletişim kurduklarını belirledi. Bunun üzerine kullanılan ooVoo programı merak edilmeye başladı.

Iğdır merkezli 18 ilde, FETÖ/PDY'nin askeri mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan bir astsubayın ifadesinden yola çıkan polis, örgüt mensuplarının internetten çoklu sohbet ve video konferans imkanı sunan "ooVoo" programı üzerinden iletişim kurduklarını belirledi. Iğdır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'nin mensuplarını tespit edip yakalamak ve örgütün faaliyetlerini deşifre etmek için Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlattığı çalışma ve araştırmalara devam ediyor. Polis ekipleri, FETÖ üyelerinin "ooVoo" programı aracılığıyla görüştüğü kişileri belirlemek için araştırmalarını sürdürüyor.

"ooVoo" programı nedir, nasıl kullanılır?

İnternet üzerinden indirilen çoklu sohbet ve video konferans programı olan "ooVoo", internetten video konferans imkanı sunan "Google Hangouts", "Skype", "Facetime", "Fring", "Qik" ve örgüt mensuplarının da kullandığı "Tango" gibi sohbet programları arasında yer alıyor. Aynı anda 12 kişiye kadar video konferans yapılabilen bu program internetten ücretsiz indirilen bir uygulama. Kullanıcının, sosyal paylaşım siteleri Facebook, Twitter ya da e-posta adresleri üzerinden paylaştığı bir linke tıklayan herkese video konferansa katılma olanağı sunan uygulamanın iOS, Android, Windows ve Mac için geliştirilmiş farklı versiyonları bulunuyor. Bu uygulama ile ücret ödemeden kişilerle görüntülü telefon görüşmesi yapabilirsiniz. oovoo  çevrimiçi iletişimin bir sonraki evrimidir. oovoo'nun özellikleri bir hayli fazla.

ooVoo programının özelliklerinden bazıları;

-Görüntü kalitesi çok iyi.

-Aynı anda 5-6 kişiye kadar görüşme yapabiliyorsunuz.

-Görüşmek istediğiniz kişinin çevrim dışı olması durumunda aynı kişiye sesli ve görüntülü (video) olarak isterseniz de metin mesajı yollayabilirsiniz.

-Program ücretsizdir.

-Video kaydedilebilir ve ses kaydı yapılabilir.

-oovoo üzerinden Facebook’a ve Skype’ye giriş yapılabilir.

oovoo'yu indirmek için download sayfasına girdiğinizde önümüze iki seçenek çıkıyor. Birincisi Windows için olan  1.5.1.97 sürümü. İkincisi ise Macintosh için olan 1.2.0.88 sürümüdür.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar