Lavrov’dan Suriye’deki ateşkes hakkında açıklama

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye’deki ateşkesin tarafların nasıl uygulanacağına karar verilince başlayacağını söyledi.

Lavrov’dan Suriye’deki ateşkes hakkında açıklama
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
26 Şubat 2018 Pazartesi 15:25

Rusya Dışişleri Bakı Seregey Lavrov, Portekizli mevkidaşı Augusto Santos Silva ile Moskova'da gerçekleştirdiği görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Lavrov, insani yardımların gereken yerlere ulaştırılması amacıyla Suriye genelinde 1 ay uygulanacak ateşkesin başlayabilmesi için, bu ülkedeki tarafların söz konusu ateşkesin nasıl uygulanacağına karar vermesi gerektiğini söyledi.

Lavrov, Doğu Guta'da klor gazı kullanıldığına ilişkin açıklamalarıysa, 'provokasyon' olarak tanımladı. Rus Dışişleri Bakanı, Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığına ilişkin aslı olmayan ithamları ileride de duymayı beklediklerini ifade etti.

Ayrıca Lavrov, aslı olmayan bu tür suçlamalarına ateşkes anlaşmasını sabote etme amacı taşıdığını da ekledi.

Lavrov, 2401 sayılı karar doğrultusunda, Suriye ordusunun, Ahrar'uş Şam ve Ceyş ül-İslam gibi gruplara yönelik mücadelesinin meşru olduğunu da belirtti.

Rus Dışişleri Bakanı şu ifadeleri kullandı: "Doğu Guta ve İdlib'de, Batılı partnerlerimiz tarafından 'ılımlı' olarak sınıflandırılan bir dizi grup var. Ahrar'uş Şam ve Ceyş ül-İslam gibi bu gruplar, BM tarafından terörist örgüt kabul edilen El Nusra ile işbirliği yapıyor. Bu nedenle El Nusra'nın söz konusu ortakları ateşkesin koruması altına alınmayacak. Ayrıca bu gruplar, Suriye ordusu ve ona destek veren herkesin meşru hedefleri olacak."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar