KYK yurtlarında kaç aylık yaz ücreti alınmayacak 2018?

Geçtiğimiz günlerde açıklanan KYK yurt ücretlerinin yaz aylarında alınmayacağına dair karar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

KYK yurtlarında kaç aylık yaz ücreti alınmayacak 2018?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
24 Haziran 2018 Pazar 13:03

KYK yurtlarında kalan milyonlarca öğrenci yaz aylarında alınan yurt ücretlerinden şikayetçiydi. KYK Yurtlarında yazın kalmamalarına rağmen ücret ödemesi yapan öğrencilerin Cumhurbaşkanına bizzat durumu iletmesinin ardından yapılan düzenleme bugün yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında önemli bir karar yayımlandı. Devlet yurdundaki öğrencilerden bu yıl yaz ücreti alınmayacak.

Buna göre, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliği’nin 10’uncu maddesinin üçüncü ve beşinci fıkraları değiştirildi. Yurt ücretleri aylık dönemler halinde 30 gün üzerinden tahakkuk ettirilecek. Kurum yurtlarında sürekli barındırılan kayıtlı öğrencilerden temmuz ve ağustos aylarına ait yurt ücreti alınmayacak. Kayıt olunan ayla kayıt sildirilen ayda 30 gün üzerinden günlük ücret hesabı yapılacak. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilecek.

KYK yurtlarında yaz ücretleri hangi durumlarda alınacak?

KYK yurt ücretleri yaz okulu, staj ve benzeri nedenlerle nöbetçi yurtlarda kalacak öğrencilerden Genel Müdürlükçe belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda kayıtlı kaldıkları sürenin ücreti alınacak. Kurum yurtlarında sürekli barındırılan kayıtlı öğrencilerden temmuz ve ağustos ayları haricinde nöbetçi yurtlarda barındıkları süre için ayrıca nöbetçi yurt ücreti alınmayacak. Öte yandan aynı yönetmeliğin 18’inci maddesinde de değişikliğe gidildi. Buna göre, öğrenciler, barındıkları yurdun dışındaki diğer il ve ilçelerdeki kurum yurtlarında yurt müdürlüğünce uygun görülmesi halinde 10 güne kadar ücretsiz barınabilecek. Ancak bu öğrencilerden temmuz ve ağustos aylarında Genel Müdürlükçe belirlenecek usul ve esaslara göre ücret alınacak.

KYK borçları silinecek mi, yapılandırılacak mı?

Binlerce mezun, KYK borçlarının silinmesi için kampanyalar başlatsa da henüz böyle bir çalışma söz konusu değil ancak ilerleyen günlerde bununla ilgili gelişmeler olursa buradan bilgisine yer vereceğiz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar