İran'dan Suudi Arabistan'a füze yanıtı

İran, Suudi Arabistan'ın Yemen'den atılan füze konusunda yönelttiği suçlamalara sert tepki gösterdi. Açıklamada "provokatif" ifadesi kullanıldı.

İran'dan Suudi Arabistan'a füze yanıtı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
6 Kasım 2017 Pazartesi 15:50

Suçlamaların yalan olduğunu söyleyen Kasımi, Suudi Arabistan'ın Yemen'de uğursuz emellerine ulaşamadığı için profesyonel olmayan ve alakasız psikolojik operasyona başvurduğunu belirtti.

Suudi Arabistan güçleri cumartesi günü Yemen'den atılan balistik füzenin tespit edilip vurulduğunu açıklamıştı.

Açıklamada, İran'ın Yemen'deki Şii Husi milislerine Suudi Arabistan'ı hedef alan balistik füzeler vermesinin savaş eylemi olarak görülebilecek açık ve doğrudan askeri saldırı olduğu savunulmuştu. 

Cumartesi akşam Yemen'den fırlatılan uzun menzilli füzelerin hedefi olan Suudi Arabistan, Yemen'e hava, kara ve deniz ulaşımını kapattı.

Suudi Arabistan'ın devlet haber ajansı SPA'da yayınlanan açıklamada, Yemen'e ulaşımın İran'dan ülkeye gelen silah akışını durdurmak için kapatıldığı belirtildi. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyondan yapılan açıklamada, yardım çalışanlarının ve insani yardımların ülkeye girişine izin verileceği duyurulmuştu.

Cumartesi günü Yemen'den atılan füzelere Suudi füze savunma sistemi müdahale etmiş ve füzeler başkent Riyad'da bulunan Kral Halid Havaalanı yakınlarında boş bir araziye düşmüştü. Olayda ölen veya yaralanan olmamıştı.

Koalisyon Güçleri Sözcüsü Albay Turki el-Maliki, Riyad'da düzenlediği basın toplantısında, "Husilerin Suudi Arabistan'ı hedef aldığı füzeler İran yapımı, Yemen Ordusu'nun cephanesinde yer almıyor." demişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar