Instagram'dan Facebook bağlantısını kaldırma nasıl olur?

 Instagram hesabını Facebook bağlantısından kaldırma işlemi haberimizde.

Instagram'dan Facebook bağlantısını kaldırma nasıl olur?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
30 Ocak 2018 Salı 09:12

Instagram hesabınızı yanlışlıkla Facebook hesabınıza bağlamış olabilirsiniz ya da zamanında bağladınız şimdi bağlantıyı kaldırmak isteyebilirsiniz. Peki ya bu işlem nasıl yapılıyor dersiniz? Merak etmeyin bu kaldırma işlemi oldukça basit.

Instagram uygulamasını açın ve ve sağ üstteki üç nokta simgesine tıklayıp seçenekler kısmına girin. Listeyi aşağıya kaydırın ve ayarlar bölümünde yer alan bağlantılı hesaplar seçeneğine dokunun. Daha önceden bağlantı yapılmışsa Facebook yazısının yanında hesabı kaldırmak için bir simge yer almaktadır. Bu simgeye tıklayıp bağlantıyı kaldırabilirsiniz.

Instagram artık birçok kişinin kullandığı dev sosyal medya uygulamalarından biri olarak biliniyor. Özellikle Facebook desteğinin gelmesinden sonra Instagram’ın ciddi oranda büyük bir yükselişe girdiğini söyleyebiliriz. Bu durum Instagram’ın Facebook aracılığıyla da yönetilmesine de olanak sağlar hale geldi. Zira bu desteğin en çok kullanıldığı bölüm de Instagram’a giriş bölümü. Bu sayede ekstra bir giriş bilgisi ya da e posta bilgileriyle uğraşmadan direk olarak Facebook hesabınızla Instagram’ı bağlayabiliyorsunuz. Üstelik bu sayede hem paylaşımlarınızı hem de bildirimlerinizi iki sosyal medya uygulamasında da kullanabiliyorsunuz.

Tabi bu Facebook ve Instagram’ın kurduğu ortaklığın iyi yanı. Her şeyde olduğu gibi bu ortaklığında bazı dezavantajları da olduğunu söylemek mümkün. Bu dezavantajları gördükten sonra Facebook aracılığıyla Instagram’ı kullanmak istemeyen kullanıcıların ise yapabilecekleri bir yöntem var. Öncelikle Facebook üzerinden Instagram bağlantısını kaldırmanız gerekiyor. Bunun için Facebook sayfanıza girerek ayarlar bölümüne gelmeniz lazım. Ayarlar kısmından uygulamalar bölümüne giriyorsunuz.

Uygulamalarda Facebook’a bağlı uygulamalar kısmında Instagram’ı görebilirsiniz. Buradan Instagram’ı kaldır demeniz yeterli. Şimdi sıra geldi Instagram hesabına nasıl giriş yapacağınıza. Bu noktada kullanıcı adınızı zaten biliyorsunuz. Öğrenmeniz gereken şey ise şifreniz. Bunun için Facebook adresinizi açtığını mail adresinize şifre değişikliği talebi göndermeniz gerekiyor. E posta hesabına gelen şifre değiştirme linki ile yeni şifre belirleyip hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

Kısaca nasıl kapatıldığını söylemekek gerekirse; Facebook ve Instagram hesabını birbirine bağladıysanız ve bu bağlantıyı kaldırmak isterseniz yapmanız gereken işlem oldukça basit. Instagram ve facebook bağlantısı kurarak paylaşımlarınızı iki platformda da kolayca paylaşabilir ve arkadaşlarınıza ulaşabilirsiniz. Instagram facebook bağlantısı sayesinde facebooktaki ortak arkadaşlarınızı instagramda da kolayca bulabilirsiniz.

Facebook sayfasından Instagram hesabını kaldırma nasıl olur?

Yönetici veya editör izinlerinize sahipseniz, bir Instagram hesabını Facebook Sayfanızdan kaldırabilirsiniz.

Facebook Sayfanıza gidin
Sayfanızın sağ üst köşesindeki Ayarlar'a tıklayın
Instagram Sekmesine tıklayın
Bağlantıyı Kes'e tıklayın ve Instagram hesabını kaldırmak istediğinizi onaylayın.
Instagram hesabınız Sayfanızdan kaldırılmış olur.

Instagram ve Facebook hesapları nasıl bağlanır?

Aralarındaki ilişiği sona erdirmeden önce nasıl bağlayacağımızı anlatmak daha doğru olacaktır. Instagram üzerinden yapacağınız İnstagram hesabını Facebook hesabından ayırmak işlemi Android, Ios ve Windows’ta farklılık gösterecektir. Aslında başlıca fark, bu işlemi yapmak için gireceğiniz ekrandaki simge farkıdır. Iphonelarda, Instagram profil sayfanızın sağ üst köşesinde çark işareti şeklinde olan kısım, Android’de üç nokta şeklindedir. Buraya girdikten sonra sırasıyla Ayarlar-Bağlantılı Hesaplar-Facebook’u seçmeniz gerekiyor. İlgili yere kişisel bilgilerinizi girdiğinizde, kişisel Facebook zaman tünelinize bağlanacaktır. Ama, tarafınızdan oluşturulan veya yönetilen bir Facebook Sayfası’nı bağlamak isterseniz Android’de yönettiğiniz sayfayı seçmeniz, Iphone ve Windows’ta Şurada Paylaş: ‘ı seçerek sayfayı seçmeniz gerekir.

Facebook dışında Instagram’a bağlayabileceğiniz diğer uygulamalar

Facebook dışında Twitter, Tumblr, Flickr, Swarm, OK.ru, VKontakte, Ameba ve benzeri birçok uygulamayı bağlamanız mümkün. Instagram’da paylaştığınız fotoğrafı Facebook’ta paylaşmak için de yeni gönderi girerken aşağıda çıkan Facebook butonunu açık hale getirmeniz lazım. Ardından, Paylaş’a basmanız yeterli. Bundan sonra Instagram’da paylaştığınız fotoğraflar Facebook’unuzda durum bildirimi olarak gözükecektir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar