Gribe ne iyi gelir? Gribi kolay geçirme yöntemleri nelerdir?

Soğuk algınlığından daha ağır bir hastalık olan gribe ne iyi gelir? Evde doğal yöntemlerle grip nasıl kolayca geçer, gribe ne iyi gelir?

Gribe ne iyi gelir? Gribi kolay geçirme yöntemleri nelerdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
26 Aralık 2017 Salı 14:45

Grip soğuk havaların en yaygın hastalıklarındandır ve yarattığı halsizlik bile insanı kötü etkiler. Bu nedenledir ki insanlar bu hastalıktan kolayca kurtulmanın yollarını aramakta ve 'gribe ne iyi gelir' şeklinde aramalarla evde tedavinin yollarını arar. Zira doktra gidip ilaç kullanmak çoğu zaman işe yaramaz. Peki gribe ne iyi gelir? Grip rahatsızlığının nasıl hızlıca geçeceğini biliyor musunuz? Dinlenme, sağlıklı beslenme ve terleme bu yöntemlerin temelini oluşturur. Öte yandan gribe ne iyi gelir haberimizden öğrenebilirsiniz.

GRİP NE İYİ GELİR?

1) Grip salgın halinde iken bol bol sarımsak yenmeli, evde gripli biri varsa odasının bir köşesine soyulmuş sarımsak konmalı. Böylece hastalığın bulaşması önlenebilir.

2) Ekmek üstüne dilimlenerek yenen soğan, bedeni zararlı maddelerden arındırır ve sinir sistemini güçlendirir.

3) Hastalık boyunca C vitamini yönünden zengin olan portakal, mandalina, greyfurt ve limon tüketilmelidir.

4) Muz haşlaması yapılıp suyu içilebilir. Ayrıca muz yemek de faydalıdır.

5) İki çay kaşığı çiğ kahve, bir yumurtanın sarısı vee bir tatlı kaşığı limonun suyuyla karıştırılarak yutulabilir.

6) Bitki çayları da gribe iyi gelecektir. Özellikle kuşburnu, zencefil ve adaçayı etkili birer hastalık kovucudur. Ancak adaçayını gargara yaparak içmek gribi geçirmede daha etkilidir.

7) 1 kilo suyun içine 30 gram çuha çiçeği kökü atılır ve haşlanır. Süzülerek ılık ılık günde 3 bardak içilebilir.

8) 1 kilo suda 50 lavanta çiçeği haşlanır. Süzülerek çay gibi içilebilir.

9) 1 kilo suda 10 gram kuru incir, 10 gram kuru üzüm haşlanır. İçine 5 tane muz ezilip konur. Hastalık geçene kadar bu karışımdan yemeye devam edilir.

10) Vücudunuz terlediğinde grip ile daha kolay savaşır. Bu nedenle doğal yollarla terlemenizi sağlayacaklar sıvı içecekler içip uyumak hastlıktan kurtulmada yararlı olacaktır.

Nane ve limon karışımı bir şeyler yaptıktan sonra içip yatağa girmeniz hemen terlemeniz virüsleri etkisiz kılabilir.

11) Çorba içmek de yine terlemenize yardımcı olacağından, grip olduğunuz süre boyunca daha fazla çorba içmeye gayret edin. Özellikle tarhana çorbası içmek gripten kolay ve çabuk bir şekilde kurtulmanızı sağlayacaktır.

12) Sağlıklı eslenmek her zaman hastalıktan korur. Ancak bir kere grip olduysanız, vücuttaki virüsü kırmanın en güzel yolu C vitamini tüketmektir. İçerisinde C vitamini bulunduran meyve ve sebzeleri yemek vücudunuzun grip ile savaşmasını kolaylaştıracaktır.

C VİTAMİNİ TÜKETİN

Bu kapsamda C vitamini bulunduran meyve ve sebzeler şu şekilde sıralanabilir; mandalina, portakal, greyfurt, kuşburnu, kivi, kayısı, çilek, kırmızı biber ve mango.

Bu meyve ve sebzelerin içinde en fazla C vitamini bulunduran kuşburnudur. 100 gram bir kuşburnunun içinde 1000 mg ile 1500 mg arası C vitamini bulunmaktadır. 100 gram bir mandalina da sadece 30 mg C vitamini bulunur.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar