Facebook Messenger ve Instagram'dan 'tek tuş' özelliği

Sosyal paylaşım uygulamaları Instagram ve Facebook Messenger'a 'tek tuşla kişi aktarımı' özelliği geliyor.

Facebook Messenger ve Instagram'dan 'tek tuş' özelliği
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
6 Aralık 2017 Çarşamba 09:58

Sosyal paylaşım uygulamaları Instagram ve Facebook Messenger yakında birbirleriyle daha fazla bilgi aktarımında bulunacak. Yeni bir özellikle kişi listesi aktarımının daha pratik, hızlı ve kolay bir hal alması bekleniyor.

Bu kapsamda, 2012'den bu yana Facebook çatısı altında hizmet veren Instagram ve Facebook Messenger uygulamalarına, 'tek tuşla kişi aktarımı' özelliği geliyor.

Ancak tek tuşla kişi aktarımı özelliği, daha çok her iki platformu birden kullanan kişilere hitap ediyor. Örneğin Instagram’da paylaştığınız bir hikayeyi sadece tek bir tuşla Facebook’a aktarmak mümkün oluyor. Bu doğrultuda uygulamalar arası kişi aktarımı da pratik hale geliyor.

Paylaşılan ekran görüntülerine bakılırsa bu özellik Messenger’daki kişiler sekmesinin altında yer alacak. “Rehberinizdeki kişileri Messenger’da bul” özelliğinin yanında Instagram logosonu da göreceğiz. Yani bu özellik tamamen kullanıcıların kontrolünde olacak.

'Kişi aktarımı' özelliği sizin talebinize bağlı. Yani yapılmasını talep etmezseniz iki uygulama da bu bilgilere erişemeyecek.

Peki ya iletişime geçmek istemediğiniz takipçileriniz size Facebook’tan erişim sağlarsa? Şirket bunu da düşünmüş olacak ki, yeni özelliği sadece karşılıklı takip söz konusu olduğunda çalışır kılmış. Böylece istemediğiniz kişiler size ulaşamıyor.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar