Facebook hesap kapatma ve silme işlemi nasıl yapılır?

Facebook hesabınızı kapatmak, dondurmak ya da tamamıyla silmek için birkaç işlem yapmanız gerekiyor. Peki Facebook hesap kapatma, silme, dondurma nasıl yapılır?

Facebook hesap kapatma ve silme işlemi nasıl yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
20 Aralık 2017 Çarşamba 15:11

En çok tercih edilen sosyal medya mecrası Facebook'un katılımcıları giderek artarken bir o kadar da hesabını tamamen kapatmak isteyenler oluyor. Kimileri sosyal medyayı vakit kaybı olarak görüyor kimileriyse başka nedenlerden dolayı ya hesabını donduruyor ya da tamamıyla kapatıp siliyor. Peki Facebook hesabı nasıl silinir? Facebook hesabı dondurmak ile silmek arasındaki fark ne?

FACEBOOK HESAP SİLME LİNKİ

Eğer Facebook hesap silme işlemi yapmak istiyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz Facebook hesap silme linkine tıklayarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak şunu bilmelisiniz ki hesap silme işlemi hesap dondurma gibi değildir. Dondurduğunuzda şifrenizle giriş yaparak tekrar hesabı aktive edebilirsiniz ancak hesap silmenin geri dönüşü yoktur. Yani Facebook hesabınızı bir kez silerseniz bir daha kullanamazsınız.

Facebook hesabınızı silmek için TIKLAYIN!

Facebook hesabını kalıcı olarak silmek için aşağıdaki işlemleri takip edebilirsiniz.

1.adım: Kalıcı olarak silmek istediğiniz Facebook sayfanıza giriş yapın.

2.adım: Sağ üste köşedeki ayarlar kısmından yardımı seçiniz.

3.adım: Yardım arama kutucuğuna 'hesap kalıcı silme' yazıp resimde gösterilen yere tıklayın ve bekleyin.

4.Adım: Karşınıza çıkan 'bize bildirin' kısmına tıklayın.

5.Adım: Hesap silme butonuna tıklayın.

6.Adım: Facebook hesabını kalıcı silmek için 'hesabı sil' butonuna tıkladıkdan sonra gelen pencerede şifre ve güvenlik kodunu girip işlemleri bitirebilirsiniz.

HESABINIZI SİLMEK İÇİN 14 GÜN BEKLEYİN

Facebook hesabını silme talimatını verdikten sonra, hesabın silinmesi için 14 gün beklemeniz gerekiyor. Eğer beklemek istemiyorsanız, yapabileceğiniz bir şey yok. Zira böyle bir uygulamaya gidilmiş olmasının nedeni, bu süre zarfında hesabını silmek isteyen kullanıcının kararından vazgeçme ihtimalidir. Kararından vazgeçen bir kullanıcı mağdur duruma düşmesin diye, Facebook, hesabı tamamen silmeden önce iki hafta bekletir. Ayrıca bu süreçte sık sık size e-mail yoluyla ulaşarak hesabınızı silmekten vazgeçmeniz konusunda ısrar edecektir.

14 GÜN İÇİNDE HESABA GİRİŞ YAPMAYIN

Facebook'un kullanıcı sözleşmesi gereği, hesap tamamen site üzerinden silinmeden önce belirtilen sürenin geçmesi gerekiyor. Bu süre zarfında da herhangi bir şekilde hesaba giriş yapılmaması gerekiyor.

FACEBOOK HESAP DONDURMA

Bir süre sosyal medya mecralarından ya da Facebook'dan uzak kalmak için illa hesabınızı silmeniz gerekmez. Bu konuda bir seçeneğiniz daha var: Hesap dondurma. Facebook hesabınızı dondurduğunuzda bu durum geçici olur. Yani istediğiniz zaman şifrenizle giriş yaparak kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Peki Facebook hesap dondurma işlemi nasıl yapılır?

ADIM ADIM FACEBOOK HESAP DONDURMA

1) İlk olarak telefon ya da bilgisayardan Facebook'a giriş yapın.

2) Daha sonra ayarlar sekmesine tıklayın.

3) Ayarlar sekmesinde bulunan "Güvenlik" seçeneklerinin bulunduğu sekmeye tıklayın.

4) Açılan sayfada en alt bölümde "Hesabını Dondur" sekmesine tıklayın.

5) Yine bir sayfa açılacak, buradan yine "Hesabını Dondur" seçeneğini işaretleyin.

6) Son olarak Facebook hesabınızın şifresini girdikten sonra hesabınızı dondurabilirsiniz. Bu şekilde profili silmek yerine hesabınızı dondurduğunuz zaman kimse profilinize erişemeyecektir ve istediğiniz zaman tekrar hesabı aktif hale getirebilirsiniz.

HESABINIZI KAPATMADAN ÖNCE BİLGİLERİNİZİ KAYDEDİN

Dondurmak yerine hesabınızı tamamen kapatmak istiyorsanız Facebook size hesabınızın bilgilerini arşivleme olanağı sunuyor. Eğer hesap bilgilerini arşivlemek isterseniz, hesabınızı silseniz bile silinen bilgilerin bir kopyasını bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz

Bilgilerinizi kaydetmek için şu adımları takip etmelisiniz;

Ayarlar sekmesine tıklayıp açılan sayfanın en alt kısmında bulunan "Facebook verilerinin kopyasını indir" seçeneğine tıklayın.

Daha sonra "Arşivimi Başlat" seçeneğine tıklayıp hesap şifresini girerek bilgilerin bir kopyasını bilgisayarınıza indirin.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar