Epsom tuzu nedir? Epsom tuzu faydaları neler, nerede satılır?

Birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen Epsom tuzu nedir, hangi hastalıklara iyi gelir? Epsom tuzu nerede satılır? Sizler için derledik

Epsom tuzu nedir? Epsom tuzu faydaları neler, nerede satılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
1 Haziran 2018 Cuma 16:08

Yazımıza Epsom tuzunun ne olduğunu açıklayarak başlayalım. Magnezyum sülfat sülfür, kükürt ve oksijen içeren Epsom tuzu cilt sağlığında hastalıklara kadar birçok alanda kullanılan bir inorganik bir tuz türüdür.

Tuzun çıkış yeri İngiltere’nin Epsom kadabasıdır. Epsom tuzu bildiğimiz sofra tuzlarında farklıdır. Uzun yıllardan beri, acı tadına ve tatsızlığına rağmen, strese bağlı rahatsızlıklardan, karaciğer yağlanması sorununa, uykusuzluk, depresyondan, ayak bakımı ürünü olarak kullanılmasına kadar çok çeşitli alanlarda insan sağlığına hizmet etmektedir.

Banyo tuzu adıyla da anılabilen epsomun son yıllarda zayıflama amacıyla kullanılması da popülerleşmiştir.

Nerelerde bulunur?

 Epsom tuzu genelde aktarlarda bulunabiliyor. Ayrıca bazı internet siteleri de Epsom tuzunun satışını yapabiliyor. Bazı dermokozmetik ürün satın eczanelerin raflarında, saf tuz olarak değil ama epsom tuzu içerikli dermokozmetik ürünler bulmak olasıdır.

Magnezyum Sülfat Nedir ve Ne İşe Yarar?

Epsom İngiliz tuzunun ana bileşeni olan magnezyum sülfat, renksiz ve hidratlı, genelde deniz suyunda ve bir takım maden sularında bulunan billurlaşabilme özelliğine sahip bir mineraldir. Bu bağlamda tuz kategorisi altında kabul edilmektedir.

Magnezyum sülfat eksikliği; depresyon, diyabet(şeker hastalığı), hipertansiyon, migren ağrıları, kramp tarzı kas ağrıları, sindirim sistemi bozuklukları, kabızlık v.b. sağlık problemlerine yol açtığından, içeriğinde magnezyum sülfat barındırın epsom tuzu tarzı doğal ürünlerin kullanımı tüm bu rahatsızlıklar ve bozuklukların giderilmesi ya da hafifletilmesinde yüksek etkilidir.

Epsom tuzunun faydaları neler?

Epsom tuzu uyku bozuklularının tedavisine yardımcı olur.  Epsom tuzu kas ağrılarına iyi gelir. Düzenli kullanımında banyo sayesinde kronik kas ve adale ağrılarında gözle görülür bir iyileşme görülür. Bir diğer faydası ise stres ve depresyonu azaltır.

Karaciğer Yağlaması olanlarda epsom tuzunun içilmesi ya da cilt yoluyla alınması bir kaç ay içerisinde karaciğeri eski haline getirir. Cildi yumuşatır ve daha pürüzsüz cilt oluşumuna yardımcı olur. saçları daha sağlıklı hale getirir. Saçlarda doğal keratin görevi görür. Epsom tuzu bağırsakları temizler.  Kronik ağrıların iyileşmesinde  epsom tuzu içilir. Kalp sağlığı için faydalıdır. Göz altı morlukları epsom tuzu ile tedavi edilir. Ödemlerin atılmasını kolaylaştırır. Nasırları yumuşatır ve güneş yanıklarına iyi gelir. Ağız yoluyla alınması açısından kuvvetli bir içeriğe sahip epsom tuzunun, bazı özel durumlar dışında ciddi bir yan etkisi yoktur.

Bağırsaklar üzerinde olan müshil etkisi sebebiyle ishale yol açabilir. Dikkatli kullanılması gerekir.

 Kimler kullanamaz?

Epsom tuzunu; gebe kadınlar, emziren anneler, böbrek rahatsızlığı bulunanlar 6 yaşından küçük çocuklar ve alerjik bünyeye sahip kişilerin kullanması tehlikelidir. Bu durumda bir uzma doktora başvurulmalıdır.

Epsom tuzu ile zayıflama

Epsom tuzunun doğrudan yağ yakıcı bir etkisi yoktur ancak yine de zayıflamaya katkı sağlar.

Vücuttaki enflamasyonları indirip ödem attırdığı için kilo kaybına sebep olur.

Doğal bağırsak detoksu görevi de yapan epsom tuzu ile boşaltım sisteminizi hareketlendirerek de zayıflayabilirsiniz

Metabolizmayı çalıştırarak yapılan diyetlerden ve egzersizlerden, yağ yakımı açısından maksimum fayda görülmesini sağlar.

Epsom tuzu içilir mi?

Epsom tuzu, iç organlara sağladığı faydalar açısından ve kana direk karışması için, tablet şeklindeki formlarında kullanılabileceği gibi, uygun miktarlarda suya karıştırılarak da içilebilir ancak kuvvetli bir içerik barındırması ve tadının da acı olması sebebiyle, ağız yoluyla kullanımı çok yaygın ve güvenli değildir.

Diğer taraftan, banyo yaparken kullanılan suyun küvette biriktirilmesi, suyun içine epsom katılması ve içeriğindeki magnezyum sülfat sülfürün ve kükürtün çözülerek suya karışması ve cilt tarafından absorbe edilerek vücuda karışması asıl tavsiye olunan ve en yaygın kullanım biçimidir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar