Down sendromlu Filistinli genç: Önce dövdüler beni, sonra bıraktılar

İsrail askerleri tarafından gözaltına alınan down sendromlu Filistinli genç, “Önce dövdüler beni, sonra bıraktılar” dedi

Down sendromlu Filistinli genç: Önce dövdüler beni, sonra bıraktılar
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
14 Aralık 2017 Perşembe 12:17

ABD Başkanı Donald Trump Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmişti.

 Filistin’de bu kara sonrası eylemler başladı. İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde pazar günü yaşanan olaylarda gözaltına aldığı down sendromlu Muhammed et-Tavil, yaşadıklarını anlattı.

AA’da yer alan habere göre, down sendromlu Muhammed et-Tavil, “Yine her zamanki bölgede yürürken bir anda bir asker kollarımdan tuttu ve ellerimi bağlayarak beni karakola götürdü." dedi.

Tavil, İsrail askerleri tarafından bir saat kadar gözaltında tutulduğunu ve kendisine şiddet uygulandığını belirterek, "Önce dövdüler beni, sonra bıraktılar." ifadesini kullandı.

Down sendromlu Muhammed'in babası Hızır et-Tavil ise yaptığı açıklamada, çok hareketli olan ve çevrede sürekli gezen oğlunu El Halil'de herkesin bildiğini, hatta eski şehir bölgesindeki İsrail askerleri tarafından da tanındığını vurguladı.

Baba Tavil, İsrail askerlerinin oğlunu tanımasına rağmen, bilinçli bir şekilde gözaltına aldığını ifade ederek, "Muhammed’in durumunu bilmelerine rağmen kendi aralarında attıkları kahkahalarla onu gözaltına aldılar ve dövdüler." dedi.

İsrail askerlerinin birçok defa Muhammed'e sıkıntı çıkardığını belirten Tavil, insan hakları kuruluşlarına İsrail'in başta engelliler olmak üzere Filistinlilere yönelik saldırılarını durdurmak için müdahale etme çağrısında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar