Doğu Ekspresi nedir? Doğu Ekspresi'nin rotası bilet fiyatları

Neredeyse Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna keyifli bir yolculuk yapmanızı sağlayan Doğu Ekspresi nedir? Doğu Ekspresi'nin rotası ve bilet fiyatları nedir?

Doğu Ekspresi nedir? Doğu Ekspresi'nin rotası bilet fiyatları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
3 Mart 2018 Cumartesi 16:47

Gezmeyi ve yeni yerler görmeye can atan biriyseniz Doğu Ekspresi ile yolculuk yapmak sizi fazlasıyla tatmin edebilir. Gezi sırasında farklı şehirlerden geçerek farklı yerler görmek oldukça keyif verici olabilir. Ve tüm bu güzellikleri sadece 24 saatte keşfedebilirsiniz. İşte bu maceranızı mümkün kılan Doğu Ekspresini yakından tanıyalım ne dersiniz?

Doğu Ekspresi rotası nasıldır?

Doğu Ekspresi Ankara-Kars arasında sefer yapan ve her seferi yaklaşık 24 saat süren bir tren yolculuğudur. TCDD'ye ait olan Doğu Ekspresi'nde rota Ankara-Kırıkkale-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars şeklinde. Doğu Ekspresi'nde 24 saat süren bir seferde 1933 km yol gidiliyor. Özellikle son zamanlarda yurt dışından gelen turistlerin ve yerli gezginlerin ilgisi sonucu Doğu Ekspresi'ne olan ilgi artıyor. Doğu Ekspresi'nin yataklı ve yataksız seçenekleri bulunuyor. 1 gün civarında süren bu tren yolculuğu için talebin artmasıyla beraber bilet bulmak son zamanlarda güçleşmeye başladı.

Doğu Ekspresi bilet fiyatları nedir?

Gezi ve turizm amacıyla kullanılmaya başlanan Doğu Ekspresi'nde bir diğer merak edilen de bilet fiyatları. Doğu Ekspresi bilet fiyatları kısım kısım ve yatak sayısına göre değişiklik gösteriyor. Son belirlenen fiyat listesi ise şöyle:

Ankara-Kars (Ekspres) Normal Doğu Ekspresi 47,00 TL

Ankara-Kars (Ekspres) 1 Yatak Doğu Ekspresi 95,00 TL

Ankara-Kars (Ekspres) 2 Yatak 80,00 TL

Ankara-Kurtalan(Eks) 1 Yatak Güney Ekspresi 87,75 TL

DOĞU EKSPRESİ VAGONLARI NASIL?

Pulman

Normal, hepimizin bildiği koltuklu vagon tipi. Bir tarafında 2 çiftli koltuk , diğer tarafında tek koltuk olarak düzenlenmiştir. Koltuklar gayet geniş ama uzun mesafede Doğu Ekspresi ruhuna uygun değil. Daha çok iki durak arası , kısa mesafe için gidenlere göre bir tercih olabilir. Genelde kısa mesafeli yolculuklarda kullanılıyor. Pulman vagonlarda, yatak konforu yok ne yazık ki. Koltuğunda uyuyarak gitmeyi sevenler bu tipi tercih etmeli. Pulman vagonlarda priz de bulunmuyor.

Örtülü Kuşetli

Bir kompartımanda 4 kişilik koltuk bulunuyor ve bu koltuklar rahatça uyuyabileceğiniz yataklara dönüşüyor. Oldukça temiz nevresim veriliyor ve yatağınızı kendiniz yapıyorsunuz. Eğer çift olarak gidiyorsanız ve diğer iki kişi de kadın-erkek olarak gelmiş ise genelde kadınlar -erkekler olarak kompartımanlara kondüktörler gelerek ayırabiliyorlar. Kızlar bir kompartımanda, erkekler diğer kompartımanda olacak şekilde ayarlanabiliyor. Bunu düşünerek ister 4 kişilik grup halinde giderek bir kompartıman satın alın, isterseniz diğer boş iki koltuk ücretini de ödeyerek 4 kişilik kompartımanda kendiniz kalın, tercih sizin. Ama iki kişi, özellikle de kadın-erkek olarak kalmayı planlıyorsanız planınızı kondüktörler gelerek bozabilir ve sizi kadınlar bir kompartımanda erkekler başka bir kompartımanda olacak şekilde düzenleyebilirler. Bunu bilerek biletlerinizi alın. Kuşetli vagonlarda, oturduğunuz koltuklar aynı zamanda ranza şeklinde yatak olma özelliğine sahip. Eğer isterseniz gece kondüktörler gelip size yardımcı olabiliyor. Kuşetli kompartımanlar açıldığında 4 kişilik yatak olacağı için birbirinize çok yakın mesafede bulunuyorsunuz. Kompartıman içinde bir adet priz de bulunuyor. Kuşetli vagondan bilet alırken kuşetinizi seçemiyorsunuz. Sadece koltuğunuzu seçebiliyorsunuz. Kompartımanın yolcuları kendi arasında karar veriyor.

Yataklı

Bu kompartıman iki kişiliktir. Biri altta ve diğerİ üstte olmak üzere iki yatak kapasitesine sahip. Kompartıman içinde mini buzdolabı, çift priz, masa ve lavabo (tuvalet değildir) bulunuyor. Rahatına düşkün olanlar için en ideal tercih. Oldukça konforlu bir seyahat geçirebilirsiniz. Bu kompartıman tipinde gayet rahat bir yatak sizi bekliyor. Ekspresin en rahat bölümüdür muhtemelen.

Yemekli

4’er kişilik yemek masaları halinde restorandan oluşan vagon tipidir. Konfor açısından gidenlerin tercihi genelde yataklı kompartıman tipidir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar