Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Diyarbakır piknik alanları

Diyarbakır piknik alanları havaların ısınmasıyla beraber araştırılmaya başladı. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Diyarbakır piknik alanları haberimizde mevcut.

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Diyarbakır piknik alanları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
1 Haziran 2018 Cuma 22:11

Diyarbakır piknik alanları havaların iyice ısınması ve yaz aylarının yakınlaşmasıyla birlikte internette araştırılan konular arasına girdi. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Diyarbakır piknik alanları haberimizde mevcut. Ailenizle, sevgilinizle, arkadaşlarınızla, güzel zaman geçirip biraz kafa dinlemek isterseniz Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Diyarbakır piknik alanları içeriğimize bir göz atın deriz. İşte Diyarbakır piknik alanları

Diyarbakır'da Kent Ormanı ve Kent Parkı

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Diyarbakır piknik alanları

Diyarbakır Büyük Şehir Belediyessi tarafından 2015 ylında yapımına başlanan Diyarbakır'da Kent Ormanı ve Kent Parkı şehir merkezinden sıkılanlar için yeşillikler içerisinden piknik yapıpı mangal yapabieceğiniz harika bir yer. Diyarbakır'da Kent Ormanı ve Kent Parkı'na giriş ücretlidir.

Diyarbakır'da Kent Ormanı'na nasıl gidilir?

Diyarbakırdan Silvan yoluna 4,5 km gittikten sonra U dönüşü yapın,700 metre geri geldikten sonra sağa(eski Hani yoluna) dönün 1 km ileride kent ormanın kapısını göreceksiniz.

Gazi Köşkü Piknik alanı

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Diyarbakır piknik alanları

Gazi veya Seman Köşkü de denmektedir. 15. yy.da inşa ettirilmiş olan yapı Akkoyunlu mimarisinin tipik özelliklerini taşımaktadır.

Atatürk, Çanakkale Savaşından sonra 1916 yılı Şubat ayı sonlarında 16. Kolordu Komutanı olarak Doğu, cephesinde görevlendirilmiş, 14 Mart 1916 günü Kolordu Karargahı olan Diyarbakır'a gelmiştir. Diyarbakır surlarının dışındaki Semanoğlu Köşkü kendilerine konut olarak tahsis edilmiştir. Atatürk 27 Mart 1917 tarihine kadar bu köşkte kalmıştır. Gazi Köşkü'nde Aileniz ve dostlarınızla güvenli ve güzel bir piknik günü organizasyonu yapabileceğiniz nadide yeşil bir alan bulunurken güzel zaman geçirebleceğiniz bir çok mekan da yer almaktadır. Bunlar;

Müze Evi

Gazi veya Seman Köşkü de denmektedir. 15. yy.da inşa ettirilmiş olan yapı Akkoyunlu mimarisinin tipik özelliklerini taşımaktadır.

Atatürk, Çanakkale Savaşından sonra 1916 yılı Şubat ayı sonlarında 16. Kolordu Komutanı olarak Doğu, cephesinde görevlendirilmiş, 14 Mart 1916 günü Kolordu Karargahı olan Diyarbakır'a gelmiştir. Diyarbakır surlarının dışındaki Semanoğlu Köşkü kendilerine konut olarak tahsis edilmiştir. Atatürk 27 Mart 1917 tarihine kadar bu köşkte kalmıştır.

Diyarbakır Belediyesi 5 Nisan 1926 günü aldığı bir karala Atatürk'ü fahri hemşehrileri olarak seçmiş ve 1937 yılında Cumhurbaşkanı sıfatıyla Diyarbakıra ziyaretinde zamanın belediyesi öncülüğünde halk arasında para toplanarak köşk sahiplerinden satın alınıp Atatürk e hediye edilmiştir. Çevresinde büyük ve bakımlı mesire alanları bulunan köşk diyarbakır halkı için her zaman cazip piknik ve dinleti yeri olarak tercih edilmiş ve edilmektedir.

Pamuk Köşk

Atatürk köşkünün kuzeybatısında yer alığ yaklaşık 50 metre uzağındadır. Tipik Diyarbakır bazalt taş mimarisi ile inşa edilmiş olup çift kantırmalı eyvandan oluşmaktadır. Eyvanın içinden geçip önündeki bazalt havuza dökülen suyun kaynağı Karacadağ eteklerinden gelen Hamravat suyudur. Yapı tarihi doku olup nezih bir dinleti alanıdır.

Köşk Sofrası

Gazi köşkü sahası içinde olup ilimiz ve yöremiz mutfağının seçkin lezzetlerinin sunulduğu ziyaretçilerin damak zevklerine hitap eden nezih bir mekandır.

Kır Kahvesi

Hevsel bahçeleri, dicle nehri ve kırklar dağının seri ile kömür ateşinde demlenen semaver çayın ve nargile zevkinin haz alındığı kentimizin ve bölgemizin mahalli türküleri eşliğinde her gece eyvan gecelerinin yaşandığı ve yaşatıldığı bir nostalji diyarıdır.

Şark Evi

Eski Diyarbakır evlerinde kullanılan tamamiyle eski Diyarbakır evlerine gore restore edilmiş olan bu mekanda gaz ocağından fanusa, keçe yolluklardan eski halılara, kilimlerden yer minderlerine, odun sobasıyla üzerinde pişirilen ceviz ve kestanesinden fırınlanan ayvanın lezzetine kadar feyiz alınacak sohbetlere doyum olmayan canlı müzik eşliğinde yöresel eyvan gecelerinin tertiplenildiği her Diyarbakır’lının misafirini gururla götürdüğü bir misafir evidir.

Kadri Göral Kültür baheçesi

Yeşillikler içerisinde doğa ve kaya şelalelerinden oluşan eski Diyarbakır tahtlarında semaver çay içme keyfini tadabileceğiniz nadide bir bahçedir.

Çardaklı Bahçe

Üstü kapalı Diyarbakır tahtlarında Kırklar Dağı ve Dicle Nehri manzaralarıyla çay keyfini yaşayabileceğiniz nadide bir mekandır.

Yeşil Çınar Dinlenme Tesisleri

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Diyarbakır piknik alanları

Diyarbakır'a bağlı Yenişehir ilçesinde yer alan Yeşil Çınar Dinlenme Tesisleri, içinde bulundurduğu aqua park sayesinde sıcak yaz aylarında serinlemek isteyenlerin uğrak yeri haline gelmiştir. Tesiste, Aqua parkın dışında bir et ve balık lokantası yer almaktadır. ayrıca sevdiklerinizle piknik yapabileceğiniz bir de piknik alanı bulunmaktadır.

Deve Geçidi Piknik Alanı

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Diyarbakır piknik alanları

Devegeçidi Çayı üzerinde, sulama amacıyla 1965-1972 yılları arasında inşa edilmiş Deve Geçiti barajı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında yeniden düzenlenerek hizmete açıldı. Deve Geçidi Piknik Alanı, Halka ucuz ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla kurulmuştur. Alanda eski olan havuz da yeniden düzenlerek hizmet vermeye başladı. Havuz çarşamba ve cumartesi günleri sadece kadınlara özel hizmet vermektedir. Halkın özellikle hafta sonu Devegeçidi’ne rağbet gösterdiğini, tesisin hafta içi de hafta sonu da açık.

Toplu taşıma servisleriyle ulaşım sağlanıyor

Ulaşım sorununu çözmek için toplu taşıma servislerinin hizmet veriliyor. Servisler Dağkapı, Gevran Caddesi, Koşuyolu, Tesisler, Diclekent ve Mahabad güzergahlarından geçerek Devegeçidi Piknik Alanı’na geliyor. Alanda bir marketin de hizmet vermektedir. Devegeçidi'nde kır kahvesi ile bir de lokanta bulunmaktadır.

Dicle Üniversitesi Piknik Alanı

Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Diyarbakır piknik alanları

Dicle Üniversitesi Piknik Alanı, Diyarbakır'a Bağlı Kayapınar ilçesinde yer alan Dicle Üniversitesinin içinde yer almaktadır.

 

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar