Cuma mesajları: Bu mübarek günü sevdiklerinize hatırlatın!

Cuma mesajları! Allahü teâlânın müslümanlara mahsus kıldığı Cuma gününün önemini sevdiklerinize hatırlatacak en güzel cuma mesajları burada...

Cuma mesajları: Bu mübarek günü sevdiklerinize hatırlatın!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
6 Nisan 2017 Perşembe 09:58

Cuma mesajları! Cuma günü Müslümanlar için kutsal gündür. Yahudiler için Cumartesi, Hristiyanlar için Pazar günü kutsal sayılırken, Allahü teâlâ Cuma gününü müslümanlara mahsus kılmıştır. Peki bu mübarek günü sevdiklerinize hatırlatmak istemez misiniz? En güzel cuma mesajları haberimizde! Cuma mesajları ile bugünü onlara hatırlatın.

Zira Hz. Âdem’in Cennetten çıkarılması, yeryüzüne yerleştirilmesi ve yeryüzü halifelik payesine ulaştırılması anlamına geldiği için Cuma günü İslam inancında mübarek gündür. Cuma mesajları yollayarak bu kutsal günü sevdiklerinize dua ederek ve onların dualarını alarak kutlayabilirsiniz. İşte Cuma gününün İslam inancındaki önemi ve en güzel cuma mesajları...

Bu mübarek günde güzel dileklerinizi yolladığınız cuma mesajları ile paylaşın.

CUMA GÜNÜNÜN ÖNEMİ

Konuya ilişkin bir hadis-i şerif şöyle der:

“Güneşin doğduğu günlerin en faziletlisi/en üstünü Cuma günüdür. Çünkü Adem o günde yaratılmış, o günde cennete yerleştirilmiş ve o günde cennetten çıkarılmıştır.” (bk. Müslim, 854; Nesai, 3/89; İbn Kesir, 1/2328)

Allahü teâlâ, Cuma sûresi sonundaki âyet-i kerîmede meâlen şöyle buyurmaktadır:

(Ey îmân etmekle şereflenen kullarım! Cuma günü, öğle ezânı okunduğu vakit hutbe dinlemek ve Cuma namazı kılmak için camiye koşunuz! Alışverişi bırakınız! Cuma namazı ve hutbe, size başka işlerinizden daha faydalıdır. Cuma namazını kıldıktan sonra, camiden çıkar, dünya işlerinizi yapmak için dağılabilirsiniz. Allahü teâlâdan rızık bekleyerek çalışırsınız. Allahü teâlâyı çok hâtırlayınız ki, kurtulabilesiniz!)

Allahü teâlâ Cuma gününü müslümanlara mahsus kılmıştır. Cuma günü öğle vaktinde Cuma namazını kılmak, Allahü teâlânın emridir. Bu kutsal günde sevdiklerinize sizi hatırlatacak mesajlar göndermek ister misiniz? İşte sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz Cuma mesajları...

EN GÜZEL CUMA MESAJLARI

Ey Rabbim… Yalvarışım rahmetine güvenimden, her şey kudretinden, içimdeki kırık kalp Allah derken, rahmetini esirgeme üzerimizden! Amin. Hayırlı cumalar dilerim.

Allah'ım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. Hayırlı cumalar.

Ey Rabbim! Evimizden bereketi, dilimizden duayı, kalbimizden senin ve Resulünün sevgisini eksik etme. Dualarımızı kabul, ömrümüzü nurlu kıl! Amin. Hayırlı cumalar.

Allah'ım rızkımıza bolluk, kalbimize ferahlık, ömrümüze bereket ver! Amin. Cumanız mübarek olsun…

Bu mübarek cuma günü hürmetine evlerimizi aşsız, kalplerimizi aşksız, dillerimizi duasız bırakma Allah'ım! Evlatlarımızı hayırlı, bedenimizi sağlıklı, işlerimizi başarılı kıl. Fakirlere yardım et, zalimlere fırsat verme Ya Rab! Hayırlı cumalar dilerim.

Allah'ım! Dillere destan, yüreklere ferahlık olan merhametin ile günahlarımızı affeyle. Amin! Tüm müslümanların cuması mübarek olsun. Hayırlı, bereketli, huzurlu ve sağlık dolu günler dilerim.

'Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem' diyen Sevgilinin (s.a.s.) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile… Hayırlı cumalar dilerim.

Allah'ım, 'kin, kibir ve kim ne der' hastalıklarından sana sığınırım. Bu güzel cuma gününü senin rızan için sevgi ve muhabbet içinde geçirmeyi nasip eyle. Amin. Cumamız mübarek olsun.

Ey Rabbim! Şu sonsuz merhamet ve rahmet deryasından bir damla da olsa, nasiplenmeyi hak eden kullarından eyle bizi. Amin. Hayırlı nurlu cumalar dilerim.

Allah'ım! Aklıma ilim ve hikmet; fikrime, feraset ve basiret; bedenime sıhhat ve afiyet; ruhuma da, tekamül ve metanet ihsan eyle. Cumamız mübarek olsun. Amin!

Ya Rabbi! Kıldığım namazı kabul eyle. Ahir ve akıbetimi hayır eyle. Son nefesimde Kelime-i Şehadet söylememi nasip eyle. Ölmüşlerimize af ve mağfiret eyle. Duaların geri çevrilmeyeceği bu mübarek günde Rabbim dualarımızı kabul etsin. Bizleri Rahmetinden mahrum bırakmasın hayırlı cumalar İnşallah.

Bir gül kurur, kalpteki sevgi kurumaz. Yağan yağmur durur, gönüldeki fırtına durmaz. Her şey unutulur ama sevilen insanlar unutulmaz. Hayırlı cumalar…

Ettiğin her dua derdine deva, sağlığına şifa, gözüne nur, gönlüne huzur, ailene ve sevdiklerine huzur getirsin. Hayırlı cumalar dilerim.

Allah'ım! Senden bu günün ve yarının bildiğim ve bilmediğim ne kadar hayır varsa hepsinden isterim. Senden cenneti ve cennete yaklaştıracak söz ve amelleri isterim. Cumanız mübarek olsun.

Ey Rabbim! Yalvarışım rahmetine güvenimden, her şey kudretinden, içimdeki kırık kalp Allah derken, rahmetini esirgeme üzerimizden. Amin! Hayırlı cumalar dilerim.

Güzellikler içinizi aydınlatsın, yüzünüzden ve yüreğinizden tebessüm eksilmesin. Rabbim, sevdiği kullarından eylesin sizleri ve tabi ki bizleri. Hayırlı cumalar dilerim.

Cuma Gününün Sünnetleri:

1 – Cumayı perşembe gününden karşılamak.

2 – Cuma günü gusl abdesti almak.

3 – Başı traş etmek. Sakalın bir tutamdan fazlasını ve tırnakları kesmek. Temiz elbise giymek.

4 – Cuma namazına mümkün olduğu kadar erken gitmek.

5 – Ön safa geçmek için, cemâatin omuzlarından aşmamalıdır.

6 – Câmide namaz kılanın önünden geçmemek.

7 – Hatib efendi minbere çıktıktan sonra hiç bir şey söylememek, konuşana işaretle bile cevap vermemek ve ezânı tekrarlamamak.

8 – Cuma namazından sonra Fâtiha, Kâfirûn, İhlâs, Felak ve Nâs sûrelerini yedi kere okumak.

9 – Ehl-i sünnet âlimlerinin kitablarından anlatan âlimlerin dersinde, va’zında bulunmak.

10 – Cuma gününü, hep ibâdetle geçirmek.

11 – Cuma günü salevât-ı şerîfe getirmek.

12 – Kur’ân-ı kerîm okumak, (Kehf) sûresini okumalıdır.

13 – Sadaka vermek.

14 – Ana-babayı veya kabirlerini ziyâret etmek.

15 – Evin yemeklerini bol ve tatlı yapmak.

16 – Çok namaz kılmak. Kazâya kalmış namazı olanlar, kazâ namazı kılmalıdır.

17 – Cuma gününü hep âhıret işleriyle geçirmek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar