Cemal Kaşıkçı nasıl öldürüldü? Yasin Aktay açıkladı

2 Ekim tarihinde Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra bir daha çıkmayan ve öldürüldüğü itiraf edilen Cemal Kaşıkçı hakkında AK Parti’li Yasin Aktay açıklamalarda bulundu.

Cemal Kaşıkçı nasıl öldürüldü? Yasin Aktay açıkladı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
2 Kasım 2018 Cuma 08:50

Gazeteci Cemal Kaşıkçı,  Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra bir daha çıkmamış ve Suudi Arabistan tarafından öldürüldüğü itiraf edilmişti. Dünya gündeminde yer alan bu olay hakkında AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay açıklamalarda bulundu.

“Cesedi eriterek yok etmişler”

Aktay, Hürriyet'ten Gizem Karakış'a yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

"Kaşıkçı’nın cesedinin parçalandığı bilgisi bizde vardı. Fakat şu anda görüyoruz ki parçalamakla da kalmamış, cesedi eriterek yok etmişler. Bizdeki son bilgilere göre cesedi parçalamalarının sebebi de daha kolay eritmek. Cesetten eser bırakmamak amaçlanmış. Savcılığın ifadesinden de bu anlaşılıyor. Verebilecekleri makul bir cevapları yok. Katillik, masum bir insanı katletmek ayrı bir suç, cesede yapılan muamele ve boyutları ayrı bir suç ve utanç. Mevcut kamera sistemlerinin bizi götürdüğü her yere gidildi, ceset bulunamadı. Ortada deliller var. Cemal Kaşıkçı başına gelecekleri tahmin etseydi başkonsolosluk kapısından içeri girer miydi?"

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar