Brexit sonrası AB ile İngiltere anlaştı

Brexit'in, yani İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkmasının ardından müzakerelerin ilk bölümü tamamlandı.

Brexit sonrası AB ile İngiltere anlaştı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
8 Aralık 2017 Cuma 13:11

Referandumla birlikte Avrupa Birliği'nden çıkan Birleşik Krallık'ın Başbakanı Theresa May ile AB Komisyonu Başkanı Jean Claud Juncker arasında Brüksel'de bu sabah saatlerinde bir görüşme gerçekleşti.

'İLERLEME SAĞLANDI'

Bu görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Juncker, "Üyelikten çıkış müzakerelerinde gerekli ilerlemeyi sağladık'' dedi.

İngiltere Başbakanı Theresa May ise zorlu geçen müzakerelerin ilk bölümünde tarafların karşılıklı uzlaşma gayretiyle ilerleme sağlandığını ifade etti.

İlk müzakerelerin olumlu sonuçlanmasının ardından AB liderler zirvesinde, müzakerelerin ikinci aşamasına geçilmesi için onay verilecek.

HAZİRANDAN İTİBAREN MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR

Bu yılın haziran ayında başlayan müzakerelerde, İngiltere'nin Avrupa Birliği'ne ödemesi gereken para, vatandaşlık hakları ve İrlanda sınırı konuları öne çıkmıştı.

Müzakereler için AB Komisyonunun Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier ve İngiltere'nin Brexit Bakanı David Davis başkanlığındaki teknik ekipler görevlendirilmişti.

İngiltere, geçen yıl haziran ayında yapılan referandumla AB'den ayrılma kararı almış, 29 Mart'ta da Lizbon Anlaşması'nın 50'nci maddesini işleterek ayrılık sürecini resmen başlatmıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar