Barzani: Anayasa uygulansaydı referanduma gerek kalmazdı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Irak Federal Mahkemesi’nin referandumun anayasal olmadığına ilişkin kararını değerlendirdi.

Barzani: Anayasa uygulansaydı referanduma gerek kalmazdı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
20 Kasım 2017 Pazartesi 15:44

Sputnik'in Rudaw'dan aktardığı habere göre, Erbil'deki basın toplantısında konuşan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Irak Federal Mahkemesi'nin referandumun anayasal olmadığıyla ilgili kararı hakkında, "Federal Mahkeme'nin kararı son karardır, temyize gitmez. Maalesef tek taraflı bir karar almışlardır" dedi.

Bağdat'a yönelik diyalog çağrılarının sürdüğünü ifade eden Barzani, "Eğer Bağdat ve uluslararası toplum Irak'ın bütünlüğüne bağlı ise anayasa tamamen uygulanmalı" açıklamasında bulundu.

'ANAYASA UYGULANSAYDI REFERANDUMA GEREK KALMAZDI'

"Anayasa tek bir paket. Ve bütün olarak uygulanmalı, seçime bağlı olarak değil" diyen Barzani ayrıca, "Bize göre eğer anayasa olduğu gibi uygulanırsa bu ülkede hiçbir sorun kalmaz. Eğer anaysa uygulansaydı, referanduma gerek kalmayacaktı" ifadelerini kullandı.

'DİYALOG İÇİN 3. TARAF OLMALI'

Irak Federal Mahkemesi'nin referandum kararı sırasında IKBY'den herhangi bir temsilcinin bulunmadığına dikkat çeken Barzani, Bağdat ile diyalog için 3. bir tarafın olması gerektiğini de işaret etti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar