Amsterdam'da gezilecek yerler neresidir?

Göz kamaştıran mimariye ve atmosfere sahip olmak için Amsterdam'a yolunuz mutlaka düşsün.

Amsterdam'da gezilecek yerler neresidir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
17 Ocak 2018 Çarşamba 17:43

Amsterdam, insanı kendisine hayran bırakacak etkileyici bir mimariye ve eğlenceli bir atmosfere sahip güzel bir şehir. Güzel kelimesi aslında Hollanda’nın başkenti Amsterdam‘ı tarif etmek için biraz basit kalıyor. Çünkü bu şehir sadece önemli turistik yerleriyle gezilip-görülecek bir değil; sunduğu özgür atmosfer, güvenli sokakları, nefis kafeleri, eğlenceli gece hayatı ve etkileyici müzeleriyle tam da yaşanılacak bir şehir.

Amsterdam’ı keşfetmenin en güzel yollarından biri olan Piri uygulamasını telefonunuza indirin. Yürüyüş turu uygulaması Piri ile en iyi rehberlerin sesinden gerçek zamanlı yapılmış Amsterdam’ın ilginç yerlerinin kayıtlarını sanki rehberiniz yanınızdaymış gibi dinleyip rotayı takip edip gezebiliyorsunuz. Amsterdam Evlerinin çok dar oluşunun arkasındaki sebebinin vergilerin evlerin enlerine göre alınması ve vergi oranlarının çok yüksek oluşu ilginç bilgilerden birisi! AppStore ve Google Play’den ücretsiz indirebiliyor. Uygulama içinden Amsterdam turu satın alarak sonrasında çevrimdışı kullanarak Amsterdam’ın bilinmeyenlerini keşfedin.

Van Gogh Müzesi

Dünya’nın en popüler sanatçılarının koleksiyonlarına ev sahipliği yapan Van Gogh Müzesi, Amsterdam’da gezilecek yerler bakımından oldukça popüler bir müze. Rijksmuseum ziyaretinizi tamamladıktan sonra, hemen 50 metre ilerisinde Van Gogh Müzesini görebilirsiniz. 1853-1890 yılları arasında yaşamış Van Gogh’un, psikolojik sorunlarıyla mücadele ederken yapmış olduğu birçok eseri bu müzede görmek mümkün. Aşırı kalabalık olan bu müzeye sabahın erken saatlerinde (9-10), ya da bizim yaptığımız gibi öğleden sonra saat 3-4 gibi gitmenizde fayda var. Amsterdam’ın müzeler alanı olarak adlandırılan Museumplein bölgesinde, Rijksmuseum’ın hemen arkasında yer alan Vang Gogh Müzesi‘nde, Van Gogh’un resimlerinin yanı sıra, 19. yüzyıl sanatçılarının eserleri ve sanat tarihi ile ilgili çeşitli çalışmaların yer aldığı sergiler de bulunuyor (17€). Hemen müzenin dışında ise büyük bir park bulunuyor ve burada ayçiçeği kurabiyeleri, resimler ve içecek satan dükkanları bulabilirsiniz.

Amsterdam Kanalları

Amsterdam bir kanallar şehri. 17. yüzyılda Amsterdam’ın tarihi merkezinin etrafında simetrik bir görüntü oluşturacak şekilde inşa edilmiş ve mükemmel bir şekilde günümüze kadar da korunmuş. Uzunluğu yüz km’den fazla olan kanalların üzerinde bin beş yüzden fazla köprü var. Şu klasik bisikletli, sağlı sollu tarihi Amsterdam evleri ve köprü fotoğraflarını şehrin her köşesinde çekebiliyorsunuz dolayısıyla. Yılda 3 milyon kişinin katıldığı Amsterdam Kanal turları, turistler için olmazsa olmaz aktivitelerden biri. Amsterdam’ın güzel mimarisinin içinde bir yolculukta buluyorsunuz kendinizi. İsteyene kısa süreli hop on/hop off taksiler, isteyene içki ve yemek ikramları sunan lüks teknelere kadar hem de. Bütçenize uygun birisine katılın. 1 saatlik kanal turu 16€. Hop on-Hop off kanal bot turu günlük bilet 21€. Akşam yemekli kanal turu 79€.

Red Light District

Avrupa’nın en popüler gece hayatına ev sahipliği yapan Red Light District, Amsterdam gece hayatı için en iyi seçeneklerden biri. Peep Şovları, vitrinlerden el sallayan kadınları, CoffeShopları ve seks sarayları ile oldukça farklı bir yer. Erkeklerin ağırlıkta olduğu bu bölgede, genci yaşlısı birçok çift için de, en popüler yerlerden biri. Klasik parti için gece kulübü veya bar arıyorsanız bu bölgenin dışına çıkmanız gerektiğini de unutmayın. Amsterdam gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken yerlerden biri olan Red Light’da, yankesicilere ve hapçılara dikkat etmek gerekmekte. Red Light, Amsterdam’ın en güvenli bölgesi olarak bilinse de, en çok olayın yaşandığı yerlerden biri. Bu yüzden, mümkünse kameranızı ve pasaportunuzu, otelinizde bırakmanızda fayda var. Red Light’da fotoğraf çekmenin Türkiye blog sitelerinde yasak olduğu söylenmekte. Fakat bu tam olarak doğru değildir. Fotoğraf çekmenin yasak olduğu yerler, çalışan kadınların bulunduğu vitrinler ve bazı kulüp girişleridir. Bu yüzden, Red Light’da dilediğiniz gibi manzara fotoğrafı çekebilirsiniz. Sadece yakın pozlamadan uzak durun yeter.

Çiçek Pazarı

Hollanda denince akla yel değirmenleri, bisiklet, klompen ve peynir dışında bir de lale geliyor elbet. Instagram fotoğraflarında gördüğünüz lale bahçeleri görmeyi hayal etmeyin tabi. Burada buket buket laleler, lale soğanları, magnetler, klampen ve diğer Hollanda’ya dair hediyelik eşyaları bulabilmeniz mümkün. Ben alışverişten anlamam ama, eğer birilerine veya kendinize bir şeyler alacaksanız burası ideal. Çiçek Pazarı’na paralel uzanan dükkanlarda Amsterdam’ın ünlü peynirlerini de tatmayı unutmayın.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar