Adil Seçim Seferberliği nedir, ne işe yarar, nasıl indirilir?

Adil Seçim Seferberliği nedir, ne işe yarar, nasıl indirilir? Soruları CHP'nin sandık güvenliği için uygulama geliştirdi haberleri sonrası merak konusu oldu? Adil Seçim Seferberliği nedir, ne işe yarar, nasıl indirilir? Sorularının cevabını sizler için derledik.

Adil Seçim Seferberliği nedir, ne işe yarar, nasıl indirilir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
27 Mayıs 2018 Pazar 18:53

Adil Seçim Seferberliği nedir, ne işe yarar, nasıl indirilir? Sorusu CHP'nin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde kullanılabilecek sandık güvenliği için Adil Seçim Seferberliği uygulaması geliştirdiği yönündeki haberler sonrası merak konusu oldu. Adil Seçim Seferberliği nedir, ne işe yarar, nasıl indirilir? Sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. CHP'nin seçim için geliştirdiği uygulama sayeseninde sandık görevlilerinin sandık başında olup olmadığı kontrol edilebilecek. İşte Adil Seçim Seferberliği nedir, ne işe yarar, nasıl indirilir? Sorularının yanıtı.

Adil Seçim Seferberliği nedir, ne işe yarar?

CHP'nin seçim için geliştirdiği uygulama Adil Seçim Seferberliği uygulaması sayesinde sandık görevlilerinin sandıklarının başında olup olmadığını kontrol edilebilecek, sandık sonuçlarını hemen sisteme kaydedecek ve bu verileri Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) tutanaklarıyla karşılaştırılabilecek.

Uygulama sayesinde sandık görevlilerinin konumu belirlenebilecek. Bu sayede sandık görevlisinin görev yerini terk etmesi ya da hiç gitmemesi gibi problemlerin önüne geçilmiş olacak.

Sandık görevlileri herhangi bir sorunla karşılaştığı zaman anında mesaj  ya da arayarak merkezle iletişim kurabilecek.

Oy sayımı yapıldıktan sonra 'Cumhurbaşkanı Seçimi' ve 'Milletvekili genel Seçimi' butonlarını seçerek iki oylamanın tutanak fotoğraflarını tarayıcı kalitesinde çekip ayrı ayrı sisteme gönderecek.

Sisteme gönderilen fotoğraflar OCR-Optik Karakter Tanıma sistemiyle taranacak. Tutanaktaki veriler ve sonuç bu yolla kendiliğinden ve hızla sisteme yüklenecek.

Uygulamadaki ve YSK'daki sonuçlar karşılaştırılacak

YSK'nın 3 dakikada bir erişime açtığı sonuçlarla, sisteme uygulama yoluyla giren sonuçlar karşılaştırılacak. Sonuçlar arasında uyumsuzluk olursa, sistem uyarı verecek.

Sistemin uygulanması için akıllı telefon kullanmak yeterli olacak. Her okulda bir bilişim görevlisi de hazır bulunacak. Akıllı telefon kullanılamadığı durumlarda sonuçlar ilçe başkanlıklarındaki görevlilerce web tabanlı sisteme girilecek.

Bütün bu veriler bir merkezde web bazındaki bir sistemde toplanacak ve gerekli müdahaleler de burada belirlenecek.

Adil Seçim Seferberliği nasıl indirilir?

Adil Seçim Seferberliği uygulaması erişime açılır açılmaz indirme linkine azonceoldu.com'dan ulaşabilirsiniz.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar