ABD'li rahip Brunson'a ev hapsi cezası

FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson ev hapsine mahkum edildi.

ABD'li rahip Brunson'a ev hapsi cezası
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
25 Temmuz 2018 Çarşamba 14:46

ABD Başkanı Donald Trump'ın bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan serbest bırakılmasını istediği ABD'li rahip Andrew Brunson'la ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Son dakika kararına göre ABD'li rahip Brunson, tutuklu bulunduğu cezaevinden çıkarılarak ev hapsine alındı. "FETÖ ile PKK adına suç işlemek ve casusluk" ile suçlanan Brunson, geçen hafta hakim karşısına çıkmış ve tutukluluk halinini devamına karar verilmişti.

 Rahip Brunson'un avukatının elektironik kelepçeye itirtaz edeceği belirtildi

BRUNSON SUÇU NE?

Rahip Andrew Craig Brunson'un "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" iddiasıyla 15 yıla kadar, "Devletin güvenliği bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etmek" suçlamasından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.

TRUMP KARARI ELEŞTİRMİŞTİ

Son duruşmada Rahip Brunson'un tutukluluğunun devam etmesi kararı için çok sert tepki göstermişti. Karar için "utanç" nitelemesi yapan Trump, "Erdoğan, bu harika Hristiyan baba ve kocanın serbest bırakılması için bir şey yapmalı. O yanlış bir şey yapmadı ve ailesinin ona ihtiyacı var" demişti.

POMPEO'DAN ERDOĞAN VE TÜRKİYE'YE MESAJ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 19 Temmuz günü CBN (Christian Broadcasting Network) kanalına yaptığı açıklamada, Rahip Brunson’ın tutukluluğu konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’ye mesajının ne olduğunun sorulması üzerine, “Rahip Brunson’ın eve dönme ve özgür olma zamanı” demişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar