ABD 'sahte para' gerekçesiyle İranlı şirketlere yaptırım uygulayacak

ABD Hazine Bakanlığı, 'İran'ın Yemen'deki faaliyetlerini sahte para basarak desteklediği' gerekçesiyle 2 kişi ve 4 şirketi yaptırım listesine ekledi.

ABD 'sahte para' gerekçesiyle İranlı şirketlere yaptırım uygulayacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
21 Kasım 2017 Salı 10:18

ABD Hazine Bakanlığı, İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) Kudüs Güçleri'ni sahte Yemen riyali basarak desteklediği ön sürülen 6 kişi ve kuruluşa yaptırım uygulanacağını duyuruldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, geniş kapsamlı dolandırıcılık çetesinin bastıkları sahte paralarla başta Avrupa ve Körfez ülkeleri olmak üzere dünya genelindeki şirketlerden DMO Kudüs Güçleri yararına ürün satın alındığı öne sürüldü.

'DERİN DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİ'

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, konuya ilişkin açıklamasında, "Bu çete, DMO Kudüs Güçleri'nin Avrupalı şirketleri, Körfez hükümetlerini ve dünyanın geri kalanını istikrar bozucu faaliyetlerini desteklemesi amacıyla kandırmak için kullandığı derin dolandırıcılık yöntemlerini ortaya koyuyor" dedi.

ŞİRKETLERDEN İKİSİ ALMANYA'DA

Öte yandan bakanlık tarafından, ABD'nin kara listesine eklenen kişilerden Reza Heidari'nin kontrol ettiği gerekçesiyle yaptırım uygulanacak şirketlerden ForEnt Technik ve Printing Trade Center'in Almanya'da faaliyet gösterdiği belirtildi.

YAPTIRIM UYGULANACAK

Tahran merkezli Pardazesh Tasvir Rayan ve Tejarat Almas Mobin Holding isimli firmalar ise yine DMO adına hareket eden Mahmoud Seif'in kontrolünde oldukları gerekçesiyle yaptırım listesine alındı.

Hazine Bakanlığı'nın yaptırım listesine alınanların ülkedeki mal varlıkları donduruluyor ve ABD'lilerle ticari ilişki kurması yasaklanıyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar