2017'de Trump konuşuldu

Trump, resmi yayın organı gibi kullandığı Twitter'dan yaptığı açıklamalar ve girdiği polemiklerle 2017'nin en çok konuşulan isimlerinden oldu

2017'de Trump konuşuldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
31 Aralık 2017 Pazar 18:16

Terör saldırıları, Suriye ve Orta Doğu'daki olaylar, Avrupa ülkelerindeki seçimler, Türkiye'deki referandum, diplomatik krizler ve 2016'nın kasım ayında seçilen ve 2017'nin ocak ayında ABD başkanlığı koltuğunu devr alan Trump. ABD Başkanı Trump; kararları ve twitter'dan yaptığı açıklamalarıyla 2017 yılında gündemi en çok meşgul eden isimlerden oldu.

Göreve başlar başlamaz selefi Barack Obama'nın imza attığı anlaşmalardan çekilen ve bazı Müslüman ülkelere vize yasağı getiren Trump, Suriye'yi vurma ve Kudüs'i başkent ilan etme gibi radikal kararlar aldı. Trump, ilk deniz aşırı ziyaretini ise daha sonra veliaht prensini değiştirip geniş çaplı 'yolsuzluk operasyonu' başlatacak olan Suudi Arabistan'a yaptı.

2017'ye Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile sürekli tırmanan düellosu da damga vurdu. Trump, Kuzey Kore krizi nedeniyle yardımını istediği yükselen güç Çin’e karşı da dönem dönem ticaret baltalarını gömmek zorunda kaldı.

Bunların yanı sıra en az kendisi kadar 'çılgın' kişiliklerle Beyaz Saray'a gelen Trump'ın yönetimi, bir rekora imza atarak ilk senesinde en fazla üst düzey ismin görevinden ayrıldığı hükümet oldu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar