Yuto Nagatomo kimdir? İşte Galatasaray'ın yeni transferinin hayatı

Galatasaray'ın 2018 yeni transferi Yuto Nagatomo kimdir? Kaç yaşındadır? Tüm merak ettikleriniz haberimizde.

Yuto Nagatomo kimdir? İşte Galatasaray'ın yeni transferinin hayatı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
31 Ocak 2018 Çarşamba 13:10

Galatasaray Ndiaye'nın İngiltere yolcusu olmasından sonra yeni bir transfer gerçekleştirdi.Galatasaray 2018 yılı için Yuto Nagatomo'yu bünyesine etti. Bu gelişmeden sonra ise Yuto Nagatomo'nun kim olduğu merak konusu oldu.

Yuto Nagatomo İstanbul'a Geldi

Galatasaray sol bek pozisyonu için Yuto Nagatomo ile anlaştı. Yedi yıl boyunca İtalyan devi Inter'de doğrudan forma giyen Japon savunma oyuncusu Nagatomo bugün Galatasaray'a imza atmak üzere İstanbul'a geldi. Yuto Nagatomo'nun önce sağlık kontrollerinden geçmesi, ardından ise kendisini Sarı-Kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza atması bekleniyor.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Japon yıldız, "Bugün Inter'de 7. yılımı tamamladım. 31 Ocak 2011'de bana teklif yaptıkları günü asla unutmayacağım. Kalbim Inter'e şükranlarla dolu. Teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'dan son dakika Yuto Nagatomo transferi açıklaması

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in uzun zamandır beklediği sol bek transferi tamamlandı. Galatasaray, İtalya'nın İnter takımında forma giyen Japon sol bek oyuncusu Yuto Nagatomo'nun transferi konusunda görüşmelerin başlandığını KAP'a bildirdi. KAP'a gönderilen açıklamada Yuto Nagatomo'nun transferi konusunda İtalya'nın İnter ekibi ile görüşmelere başlandığı belirtildi.

İŞTE GALATASARAY'IN KAP AÇIKLAMASI;

''Profesyonel futbolcu Yuto Nagatomo'nun Futbol A Takımımıza geçici transferi konusunda, futbolcu ve kulubü F.C. Internazionale Milano S.p.A ile resmi görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.''

Yuto Nagatomo Kimdir?

Nagatomo, ülkesi Japonya'da Saijo, Ehime'de dünyaya geldi. Futbola Higashi Fukuoka kulübünde başlayan futbolcu ardından Meiji University'nin futbol takımında forma giydi.

Buradan 2007'de Japonya'nın başkent ekiplerinden FC Tokyo'ya transfer olan Nagatomo, 2010 yılında İtalya Serie A ekiplerinden Cesena'ya 30 bin Euro karşılığında kiralandı. İtalya'da ilk sezonunda takımın önemli isimlerinden biri olmayı başaran futbolcu 2011 kışında ise 1,6 milyon Euro bonservis karşılığında AC Cesena'ya imza attı ancak Cesena'da fazla kalmadı ve 2 milyon Euro'ya Inter'e yarım sezon için kiralandı. 2011 yazında ise Inter bu kez 4,5 milyon Euro bedelle oyuncuyu renklerine bağladı.

31 Ocak 2011'den bu yana Inter formasını aralıksız terleten Japon futbolcu bu kez tarihler 31 Ocak 2018'i gösterirken, 7 yıl formasını giydiği Inter'den ayrılarak Galatasaray'a imza atacak. Bu sezon Inter forması ile 11'i lig, 2'si İtalya Kupası olmak üzere 13 maça çıkan Yuto Nagatomo gol ya da asist yapmadı.Toplamda ise Inter'de 210 maçta görev aldı ve bu maçlarda 11 gol, 18 asistle takımına katkı sağladı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar