Troy kart nedir, nasılı alınır, nerelerde kullanılır? Yerli ödeme sistemi Troy ücretli mi?

Geçtiğimiz yıllarda uygulamaya konulan Troy (Türkiye’nin Ödeme Sistemi) nedir, nasıl alınır, nerelerde kullanılır? Yerli ödeme sistemi Troy ücretli mi?

Troy kart nedir, nasılı alınır, nerelerde kullanılır? Yerli ödeme sistemi Troy ücretli mi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
7 Eylül 2018 Cuma 09:14

Son günlerde kullanımı artması yönünde bilgileri yer alan detaylardan biri de Troy(Türkiye'nin Ödeme Sistemi). Yerli ödeme sistemi olarak bilinen Troy kart hakkında tüm detayları haberimizde derledik. Troy (Türkiye’nin Ödeme Sistemi) nedir, nasıl alınır, nerelerde kullanılır? Yerli ödeme sistemi Troy ücretli mi?

Bankaların sağ alt köşesinde artık Türk markası yer alıyor. Türkiye’nin Ödeme Yöntemi “Troy”. Teknoloji ve güvenlikte dünya standartlarını yakalamış  Türkiye’ye özel  bu platform  adını “Türkiye’nin Ödeme Yöntemi”nden aldı ve Türkiye: TR, Ödeme: O, Yöntemi: Y, harflerinden oluşan kısaltmayla “Troy” oldu. Kartınız ile alışveriş yapmak ya da ATM’den para çekmek istediğinizde kartınızın sağ alt köşesinde yer alan marka, işlem yapmanızı sağlar ve bu markanın arkasında büyük bir teknolojik altyapı vardır. Peki ya Troy kart tam olarak nedir, nasıl başvuru yapılır, nerelerde geçerli, ücretli mi? Troy hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar haberlerimizde.

Troy(Türkiye’nin Ödeme Sistemi) nedir?

Türkiye’ye ait lisanslı bir marka olan Troy, yerli bankaların BKM ile birlikte çalışarak ortaya çıkardıkları bir ödeme yöntemidir. Şimdiye kadar kredi kartlarının sağ alt köşesinde Visa, MasterCard ya da American Express şeklinde logolar yer alırdı. Orada bunların yazması çoğumuz için önemli olmadığından, ne anlama geldiği konusunda da fazla fikrimiz olmazdı. Aslında o ifadeler kartın hangi ödeme özelliğinde olduğu hakkında bize bilgiler verir. Ülkemizde de bunlara benzer milli ödeme sistemi kurulmuş ve kullanıma yakın zamanda açılmıştır. Yerli ödeme yöntemi olan bu sistemin adı ise Troy’dur. Türkiye’nin yeni ödeme sisteminin kullanılmaya başlanmasıyla birlikte, kartların bu bölümlerine artık Troy ifadesi de eklenmiştir. Başlangıçta sadece ülke içerisinde kullanılsa da zamanla bankaların bağlantılarıyla beraber global düzeyde de görülecektir. Türkiye'deki tüm bankaların ortak girişimiyle hayata geçirilen ‘Türkiye’nin Ödeme Yöntemi: Troy’, teknoloji ve güvenlikte dünya standartlarını yakaladı.

Troy nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır?

Troy logolu bir karta sahip olmak isteyen tüketicilerin, 20’den fazla Troy üyesi banka veya elektronik para kuruluşları aracılığıyla başvuru yaparak, Troy kart kullanmaya başlaması mümkün olabiliyor. Üye kuruluşlardan Troy kart başvurusu yaparak yeni bir kart talep edilebileceği gibi mevcut bankadan da kartlarınızın bir Troy kartla değiştirilmesini talep etmek mümkün.

Troy kart kullanımı nasıldır?

Troy logosuna sahip olan kartın kullanımı, diğer kartlardan farksızdır. Sadece başlangıç olarak ülke içerisinde geçerli olacağından ve yurt dışı kullanımlarında bu kart ile ödeme yapılmıyor. BKM şu anda 10 banka ile bu milli marka kartın kullanımı konusunda anlaşma yapmıştır. İsteyen tüketiciler bankalara giderek, Troy özellikli kartı talep edebilecek ve alışverişlerinde kullanabileceklerdir. Hem bankamatiğe hem de pos cihazlarına uyumu elbette ki mevcuttur. Diğer kredi kartlarınızın kullanımını nasıl yapıyorsanız, Troy özellikli kartı da o şekilde kullanabilirsiniz. İlk olarak sadece manyetik bantlı banka kartı ve EMV özelliği taşıyan çipli kredi kartı olarak kullanıma sunulmuştur. Troy kartınızı yurtiçindeki tüm bankalara ait ATM ve POS cihazlarında kullanabilirsiniz. Troy kartınızla e-ticaret işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. GO – Güvenli Ödeme ile; e-ticaret sitelerinin ödeme sayfasında kart numarasını girerek “satın al” butonuna bastıktan sonra cep telefonuna gelen SMS ile güvenli işlem yapabilirsiniz.

Troy’un sunduğu kart ürünleri neler?

Troy Kart

Troy, banka kartı, kredi kartı, ve ön ödemeli kart olarak üç farklı kart ürünü sunuyor. Kendinize uygun olarak Troy üyesi kuruluşlardan istediğiniz kart ürününe başvuru yapabilir veya mevcut kartınızı değiştirebilirsiniz.

Troy Banka Kartı

Troy logolu bir banka kartı ile yurtiçindeki ATM’lerden 7/24 nakit para çekebilir, banka kartlarınızı alışverişlerinizde nakit para yerine kullanarak fiziki ya da internet POS cihazları üzerinden alışveriş yapabilirsiniz.

Troy Kredi Kartı

Troy logolu kredi kartınız ile bankanız tarafından belirlenen limit dâhilinde alışveriş yapabilir, nakit çekebilir vehayut internet ve mobil alışverişlerinizde kredi kartınızı kullanabilirsiniz. Bireysel ya da bir KOBİ olarak Troy logolu kredi kartı almanın mümkün olduğunu da eklemek gerekiyor.

Troy Ön Ödemeli Kart

Troy logolu ön ödemeli kartlar, sizin veya bir başkasının içine belirli miktarda para yükleyerek kullanılabildiği kartlardır. Ön ödemeli bir Troy kart edindiğiniz zaman içine yüklenen bakiye dâhilinde fiziki olarak ya da internet üzerinden alışveriş yapmanız mümkün oluyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Aliona railean En beğenilen yorum
Merhba. Ben troy kartı yurt dışında kulanmak yestiyorum nasıl. Ya ne yapmak lazem.
Arzu
Vakif bank gondrrdi bana
Aliona
Troy kart nerde ve hangi memleket kulanabilerim.