Telefonla konuşurken ses kaydeden en iyi Android, iOS programlar

Telefon görüşmesi yaparken herhangi bir nedende dolayı görüşmelerinizi kayıt altına almak isteyebilirsiniz. Peki ya telefonla konuşurken ses kaydı yapan programlar hangileri? İşte Android ve iOS telefonlar için en iyi ses kaydetme programları..

Telefonla konuşurken ses kaydeden en iyi Android, iOS programlar
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
17 Ekim 2018 Çarşamba 15:11

Telefon görüşmesi yaparken ister önemli bir görüşme yapın isterseniz sıradan hiç fark etmeksizin görüşmelerinizi kayıt altına almak isteyebilirsiniz. Kullandığınız telefon akıllı telefon ise ses kaydetme isteğinizi daha kolay şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Akıllı telefonlar için ücretli veya ücretsiz ses kaydetme programları mevcut. Bu uygulamalar sayesinde yaptığınız telefon görüşmelerinizi çok kolay bir şekilde kayıt altına almanız mümkün. Bazı telefonların kendi özelliklerinden kaynaklı olarak ses kaydetme özelliği bulunuyor. Bu tür telefonlarda ayrı bir programa ihtiyaç duyulmadan ses kaydı yapılabiliyor. Bunun için telefon görüşmesi sırasında ekranda ses kaydet tarzı bir ibare bulunur oraya bastığınızda görüşmenizi tek adımda kaydedebilmeniz mümkün. Peki ya ses kaydetme özelliği bulunmayan akıllı telefonlarda hangi programları kullanarak ses kaydı yapabilirim? Diyorsanız işte sizin için hazırladığımız en iyi ses kaydeden programlar..

Telefonla konuşurken ses kaydeden en iyi Android, iOS programlar

Ses kaydeden Android ve iPhone uygulamaları

App Store ve Google Play Store, telefon görüşmelerini kaydeden bazı uygulamalara sahip. Bunlardan bazıları ücretliyken bazıları ücretsiz, bazıları kullanışlıyken bazıları kullanışsız olabiliyor. Bu alandaki en iyi uygulamalardan biri TeleStar’ın geliştirdiği Call Recorder-IntCall uygulaması.

Call Recorder-IntCall

Uygulama hem App Store’da hem de Google Play Store’da mevcut. Ancak yalnızca giden aramaları düzgün bir şekilde kaydeden uygulama, dakikaya göre ücretlendirme yapıyor. ABD’deki fiyat, dakika başına 10 sent. Call Recorder-IntCall uygulamasıyla herhangi bir konuşmayı kaydettikten sonra tekrar dinleyebiliyor ya da wav uzantılı dosyayı istediğiniz yere e-posta olarak gönderebiliyorsunuz.

Call Recording Pro

Eğer bu pahalı geldi de daha ucuzunu arıyorsanız, Handsfree.ly’sin iOS işletim sistemli cihazlar için geliştirdiği Call Recording Pro uygulamasını kullanabilirsiniz. Hem gelen hem de giden aramalarda kayıt yapabilen uygulama, dakika değil de görüşme başına ücretlendiriliyor. Bu ücret ise 99 sent. Ancak bu görüşmeler telefonunuza değil de buluta kaydediliyor. Yine de mp3 uzantılı dosyanın e-posta linkini telefonu kapatır kapatmaz alıyorsunuz. Uygulamanın en sıkıntılı yanı ise 45 dakikadan uzun konuşmalarda kayıt yapamıyor olması.

Android kullanıcıları ise Clever Mobile’ın geliştirdiği Call Recorder uygulamasına göz atabilirler. Uygulama ücretsiz olup gelen ve giden aramalarda kayıt yapabiliyor. Ancak yaptığınız görüşme kaydının başarısı, telefonunuzun modeline ve kullandığınız kaydetme seçeneklerine göre değişiklik gösterebiliyor.

Giden aramaları kaydetmek için uygulamayı nasıl kullanılır?

1) Ana çevirici ekranından numarayı girin veya bir irtibat numarası seçin ve Çevir'e tıklayın.

2) Telefonunuz kişiyi arayacak ve normal bir telefon kullanıyormuşsunuz gibi konuşabilirsiniz.

3) Arama bittiğinde Kayıtlar sekmesine geçin ve kaydı dinleyebilir veya E-posta ile gönderebilirsiniz.

Gelen çağrıları kaydetmek için uygulamayı nasıl kullanılır?

1) uygulamasını açın. App özel bir 'arama sırasında' ekranı gösterecektir. Kayıt düğmesine tıklayın.

2) Uygulama size telefon arayacak. Beklet ve Kabul et'i seçin.

3) Birleştirme düğmesi etkinleştirilene kadar birkaç saniye bekleyin ve çağrıları birleştirmek için üzerine tıklayın.

Ekranın üst kısmındaki konferans göstergesini gördüğünüzde, çağrı kaydedilir. Kaydı dinlemek için uygulamayı açın ve Kayıtlar sekmesine geçin.

Google Voice

Eğer istediğiniz gibi bir uygulama bulamıyorsanız ya da bulduğunuz uygulamayı telefonunuz desteklemiyorsa, sizin için harika bir alternatif uygulama mevcut: Google Voice. Ne zaman bir konuşma yapsanız, 4 tuşuna basarak konuşma kaydını başlatabilir ve yine 4 tuşuna basarak kaydı durdurabilirsiniz. Kayıt başladığında, başladığına dair çıkan bir ses, görüşmedeki kullanıcıların bu durumdan haberdar olmasını sağlıyor. Arama bittikten sonra Google Voice hesabınıza girerek konuşmanızı internet üzerinden dinleyebilir, indirebilir veya paylaşabilirsiniz. Üstelik bunlar için hiçbir ücret ödemeyeceksiniz. Google Voice uygulamasının dezavantajı ise sadece gelen aramalarda kayıt yapabiliyor olması. Bunu saymazsak, Google Voice telefon görüşmesi kaydetmek için hemen hemen her telefona uyum sağlayabilecek en iyi uygulamalardan biri.

Görüşme Kayıt - ACR

ACR ücretsiz bir “Telefon Görüşmesi Kayıt” uygulamasıdır. ACR ile hem gelen, hem de giden aramaları süre sınırı olmaksızın farklı formatlarda kaydetme imkanına sahip olursunuz. ACR, Google Play'de yer alan en iyi görüşme ve arama kayıt programıdır. Piyasadaki bazı telefonlar “Çift Taraflı Ses Kaydı” özelliğini desteklememektedir. Bu yüzden ACR Görüşme Kayıt uygulaması tüm modellerde düzgün bir şekilde çalışmayabilir.

ACR'nin özellikleri:

- Kaydedilen görüşmeler arasında arama yapabilme

- Arama kayıtlarını tarihe göre gruplayabilme

- Kayıtları otomatik olarak e-posta gönderme (Pro)

- Eski kayıtları otomatik silme

- Bazı kayıtları önemli olarak İşaretleyebilme

- Birden çok kaydı seçerek silme ya da gönderme yapabilme

- Kayıtlarda kişi adını ve fotoğrafını görüntüleyebilme

- Kaydedilmeyecek kişi ve numaraların listesini oluşturabilme

- Kayda elle başlayabilme (Pro)

- Şifreli koruma

- MP3, M4A, OGG, WAV, AMR, 3GP, FLAC, MP4 gibi bir çok kayıt formatı

- Kayda geç başlama seçeneği

- Dropbox entegrasyonu (Pro)

- OneDrive entegrasyonu (Pro)

- Google Drive entegrasyonu (Pro)

- WebDAV entegrasyonu (Pro)

- FTP entegrasyonu (Pro)

- Webhook desteği (Pro)

- Ve çok daha fazlası…

ACR'yi başka bir görüşme kayıt uygulaması ile aynı anda kullanmanız uygulamanın düzgün çalışmasını, kaydın düzgün bir şekilde başlamasını engelleyebilir. Bu yüzden telefonunuzda başka bir kayıt uygulaması varsa lütfen kaldırıp tekrar deneyin.

Hem gelen hem de giden aramaları farklı formatlarda kaydedebiliyorsunuz. Numaraları önceden belirlendiğiniz takdirde görüşmeleri başladığız andan itibaren otomatik olarak kayıt altına alabiliyorsunuz. Hiçbir süre sınırı bulundurmuyor, dilediğinizce konuşmaları aralıksız kaydedebiliyorsunuz. Tarihe göre gruplama, konuşma bitiminde ses kaydını otomatik olarak postalama ve kayda gecikmeli başlama gibi birçok özellik de barındırıyor.

Phone Call Recorder

Diğer uygulamalar gibi Phone Call Recorder'de de çift taraflı kayıt alabiliyorsunuz. Aramaları 3GP, AMR, MP3 ve MPEG_4 formatlarında kaydedebiliyorsunuz. Kaydedilen aramaları şifreleyerek, sadece kendiniz dinleyebilecek şekilde gizleyebiliyorsunuz. Benzer uygulamalardan farklı olarak istenmeyen aramaları da bloklayabildiğiniz bir özelliği bulunuyor. Süre sınırı olmadan kayıt yapabiliyorsunuz.

Simple Call Recorder

Benzer şekilde Simple Call Recorder'de de gelen ve giden aramaları kaydedebiliyorsunuz. Tek tek numara belirleyebildiğiniz gibi tüm aramaları da kayıt altına alabiliyorsunuz. Dilerseniz kayıtları daha sonra dinleyebiliyorsunuz. Yine dilerseniz kayıtlarınızı Dropbox, Google Drive ve e-mail başta olmak üzere farklı kaynaklara aktarabiliyorsunuz. Harici depolama alanlarından da  isterseniz faydalanabiliyorsunuz.

Çağrı Kaydedici-Google Play

Basit Çağrı Kaydedici uygulaması bu özelliklere sahiptir:

- Arama kaydını etkinleştirme/devre dışı bırakma

- Tüm telefon çağrılarını kaydetme

- Kaydedilen sesi ögeye basarak oynatma/durdurma

- Kaydedilen ögeleri silme

- Otomatik temizlemeyi önlemek için kayıtlı ögeleri kilitleme

- Kayıtlı ögeleri paylaşın (yalnızca Pro sürümde)

- Çağrıdan hemen sonra gösterilen doğrulama mesajı: “Bu görüşmeyi kaydetmek ister misiniz?” (yalnızca Pro sürümde)

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar