Arayan numara engelleme nasıl yapılır? Android, iOS ve Windows Phone'da numara engelleme

Sizi rahatsız eden bilmediğiniz numaraları akıllı telefonlarınız ile kolaylıkla yapabilirsiniz. O halde android, iOS ve Windows Phone'da numara engellemeyi haberimizden öğrenin.

Arayan numara engelleme nasıl yapılır? Android, iOS ve Windows Phone'da numara engelleme
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
11 Eylül 2018 Salı 09:53

İnsanların cevabını en çok merak ettiği konulardan biri de bilmediği, tanımadığı ya da rahatsız olduğu telefonlardan gelen aramaları engellemek. Peki ya arayan numara engelleme nasıl yapılır? İşte android, iOS ve Windows Phone'da numara engelleme ayrıntıları azonceoldu'da!

Reklam veya başka sebeplerle rahatsız olduğunu aramalardan numara engelleme ile kurtulabilirsiniz. İşte akıllı cep telefonlarında numara engelleme işlemi. Akıllı telefonlarımızda birçok işlemi kolayca yaparken aynı zamanda dilerseniz sizi rahatsız eden ya da arasa bile ulaşmasını istemediğiniz numaraları kolayca engelleyebilirsiniz.

ANDROID’DE NUMARA ENGELLEME NASIL YAPILIR?

Android telefonlarınızda sizi aramış olan numarayı engellemek için Çağrı Geçmişi/Son Aramalar ekranından istemediğiniz numaraya tıklayarak “Çağrı Ayrıntıları” bölümüne geçin. Açılan sayfada direkt olarak “Numara Engelle” bölümüne tıklamanız halinde artık bu numara size ulaşamayacaktır. Telefonunuzun üreticisine göre değişebilen bu durum temel olarak bu şekilde çalışmakta.

Ayrıca sizi aramamış birini engellemek istiyorsanız eğer, Kişiler/Telefon bölümünü açıp sağ üstteki bölümden Ayarlar diyerek açılan bölümden Çağrı Engelleme kısmına gelerek dilediğiniz kişiyi ya da numarayı engelleyebilirsiniz.

Uygulama ile Numara Engelleme Nasıl Yapılır?

Android telefonlarda numara engelleme özelliği telefonun marka ve modeline göre değişiklik gösteriyor. Android işletim sistemi kullanan bazı telefonlarda numara engelleme özelliği işletim sisteminin içinde bulunurken, bu özellik bazılarında yok ve bunun için bir uygulama indirmeniz gerekiyor. Özellikle Android 2.1 versiyonu ve üzerindeki sürümler için farklı numara engelleme uygulamaları bulabilirsiniz.

Android telefonlar için en popüler arama engelleme uygulamalarından biri BlackList ya da Kara Liste. Bu uygulamayı Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Uygulamayı indirdikten sonra şu adımları takip ederek, istemediğiniz numaraların sizi aramasını engelleyebilirsiniz:

- Önce uygulamayı açın.
- Şimdi engellemek istediğiniz numarayıkara listeye eklemeniz gerekiyor.
-Ekrandaki artı tuşuna basın ve sonra numarayı seçerek ya da numarayı girerek ekleyin. Bu arada isterseniz numaranın size SMS atmasını da engelleyebilirsiniz. Tamam dedikten sonra işlem sona erecek. Artık sizi arayan bu numara doğrudan meşgul sesi alacak.

İPHONE’LARDA NUMARA ENGELLEME NASIL YAPILIR?

iPhonelarda da benzer şekilde yapılan bu sistemde “Son Aramalar” bölümünden engellemek istediğiniz numaranın yanındaki bilgi (i) işaretine tıklayarak açılan bölümde en altta bulunan “Bu Arayanı Engelle” kısmından numara engelleme işlemini başarıyla yapabilirsiniz.Ayrıca sizi daha aramamış birini engellemek istiyorsanız Ayarlar bölümüne gelip Telefon kısmından Engellenenler yerine geçerek Yeni Ekle dediniz mi istediğiniz numarayı sizi aramasa da engelleyebilirsiniz.

iPhone’da Mesajlar Uygulaması ile Numara Engelleme

Ana ekranınız üzerinden, Mesajlar uygulamasını açın. Engellemek istediğiniz kişinin veya numaranın mesajının üzerine dokunun. Enranın sağ üst köşesinde yer alan “i” ikonuna dokunun. Gelen ekranda, ekranın en üstünde yer alan kişi bilgisine dokunun ve ekranı aşağıya kaydırarak “Bu Arayanı Engelle” seçeneğine dokunun.

iPhone Numara Engelleme Kaldırma

Engellediğiniz kişi veya numaraları Ayarlar > Telefon > Arama Engelleme/No. Belirleme menüsü üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Engellediğiniz numaranın engelini kaldırmak için, ekranın sağ üst köşesinde yer alan “Düzenle” seçeneğine dokunun ve numaranın sol tarafından çıkan kırmızı kaldırma ikonuna dokunarak engeli kaldırın.

Engellediğiniz numara sizi aradığında, bildirim almazsınız ve arama kaydı düşmez. Bununla birlikte arayan kişiye sürekli meşgul tonu gider.Engellediğiniz kişi veya numaradan gelen mesajları hiçbir şekilde göremezsiniz.Engellendiğinizi anlamanın tek yolu karşı tarafı aramaktır. Eğer ki sürekli meşgul tonu düşüyorsa bu engellendiğiniz anlamına gelir.

WINDOWS PHONE’DA NUMARA ENGELLEME NASIL YAPILIR?

Son olarak Windows Phone platformunda ise bu işlemi gerçekleştirmek için ilk olarak Ayarlar bölümünde yer alan “Arama+SMS filtreleme” bölümüne gidip bu bölümde Engelli Numaralar kısmından istediğiniz numaraları seçerek engelleme işlemini yapabilirsiniz. Bu şekilde buraya eklenen numaralar bir daha sizi rahatsız edemiyor.

Bir telefon numarasını engelleme veya numaranın engellemesini kaldırma

Çağrı almak istemediğiniz telefon numaralarını engelleyebilirsiniz. Engellediğiniz numara sizi aramaya çalıştığında, telefonunuz bu çağrıyı otomatik olarak reddeder.

Not: Bu adımların bazıları yalnızca Android 6.0 ve sonraki sürümlerde çalışır. Android sürümünüzü nasıl kontrol edeceğinizi öğrenin.

Numara engelleme

Cihazınızın Telefon uygulamasını telefon açın.
Çağrı geçmişi simgesine Son kişiler dokunun.
Engellemek istediğiniz numaradan gelen bir çağrıya dokunun.
Engelle/spam bildir'e dokunun.
Not: Telefonunuzda görsel sesli mesaj özelliği olmasa bile engellenen arayanlardan sesli mesaj almaya devam edebilirsiniz. Telefon uygulamanızda sesli mesajların listesini nasıl göreceğinizi öğrenin.

Numaranın engellemesini kaldırma

Cihazınızın Telefon uygulamasını telefon açın.
Diğer'e Diğer dokunun.
Ayarlar ardından Engellenen numaralar'a dokunun.
Engellemesini kaldırmak istediğiniz numaranın yanında Temizle Temizle ardından Engellemeyi kaldır'a dokunun.
Not: Numara engellenirken aldığınız çağrılar, çağrı geçmişinizde görünmez.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar