Susuz Yaz’ın yıldızı Ulvi Doğan kimdir?

Berlin Film Festivali'nde 'Altın Ayı' ödülünü kazanan Susuz Yaz filminin yapımcısı ve başrol oyuncusu Ulvi Doğan, yoğun bakıma alındı.

Susuz Yaz’ın yıldızı Ulvi Doğan kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
20 Mart 2018 Salı 11:15

Susuz Yaz filminin efsane kahramanı Ulvi Doğan’ın yoğun bakıma kaldırıldığını Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, köşesinden duyurdu.

Eyüboğlu, Doğan’ın bir süredir hastanede yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, “70'li yıllarda ayrıldığı Türkiye'ye dönünce Yakacık'taki Sanatçı Yaşam Evi'ne alınan ve üç yıldır kimsenin ziyaret etmediği 86 yaşındaki Doğan, bir dizi sağlık sorunları yaşayınca hastaneye kaldırılıp, yoğun bakıma alındı” dedi. Ulvi Doğan, Hülya Koçyiğit ve Erol Taş gibi oyuncularla rol almıştı.

Berlin Film Festivali'nin büyük ödülü olan Altın Ayı'yı kazanan ve Türk sinema tarihinde uluslararası ödül kazanan ilk film olan 'Susuz Yaz'ın ünlü oyuncusu Ulvi Doğan, bugünlerde rolüyle örtüşen bir hayat yaşıyor. Almanya'da tekstil öğrenimi görmüş, 1963 de arkadaşı M. Erksan'la Hitit filmi kurmuştur. Susuz Yaz'da hem yapımcı hem de oyuncu olmuş, bu filmle de Berlin'de Altın Ayı ödülünü almıştır.

ULVİ DOĞAN KİMDİR?

2 Kasım 1931'de İstanbul'da doğdu. Almanya'da tekstil öğrenimi görmüş, 1963'Te arkadaşı Metin Erksan'la Hitit filmi kurmuştur. Susuz Yaz'da hem yapımcı hem de oyuncu olmuş, bu filmle de Berlin'de Altın Ayı ödülünü almıştır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar