Şeyma Subaşı Acun Ilıcalı'dan ne kadar nafaka ve boşanma tazminatı aldı?

Acun Ilıcalı ve Şeyma Subaşı'nın boşanma haberlerinden sonra Şeyma Subaşı Acun Ilıcalı'dan ne kadar nafaka ve boşanma tazminatı aldı? sorusu gündeme geldi. Peki ama Şeyma Subaşı Acun Ilıcalı'dan ne kadar nafaka ve boşanma tazminatı aldı? işte yanıtı.

Şeyma Subaşı Acun Ilıcalı'dan ne kadar nafaka ve boşanma tazminatı aldı?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
26 Kasım 2018 Pazartesi 10:48

Şeyma Subaşı Acun Ilıcalı'dan ne kadar nafaka ve boşanma tazminatı aldı? soruları Acun Ilıcalı ve Şeyma Subaşı'nın boşanma haberleriyle gündeme geldi. Haberimizde Şeyma Subaşı Acun Ilıcalı'dan ne kadar nafaka ve boşanma tazminatı aldı? yanıtını bulabilirsiniz. Acun Ilıcalı ve Şeyma Subaşı mutlu giden birlikteliklerini sonlandırma kararı aldılar. Şeyma Subaşı Acun Ilıcalı'dan ne kadar nafaka ve boşanma tazminatı aldı? yanıtı...

Şeyma Subaşı Acun Ilıcalı'dan ne kadar nafaka ve boşanma tazminatı aldı?

Acun Ilıcalı ve Şeyma Subaşı'nın mutlu giden evlilikleri sanıldığı kadar mutlu sonlanmadı. İkilinin boşanma haberleri 26 Kasım Pazartesi 2018'e damga vurdu. Şeyma Subaşı'nın Acun Ilıcalı'dan ne kadar tazminat aldığı gündeme bomba gibi düştü. Acun Ilıcalı Şeyma Subaşı'na ne kadar boşanma tazminatı ve nafaka ödedi? İşte yanıtı.

Şeyma Subaşı'nın Acun Ilıcalı'dan alacağı nafaka ücreti belli oldu

Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı Silivri Mahkemesi'nde 8 dakika süren dava sonucunda boşandı. Şeyma Subaşı Acun Ilıcalı'dan aylık 125 BİN TL nafaka alacak. 

Teymur Hukuk Bürosu'nun yaptığı açıklamalar şu şekilde: "Eşler arasındaki mal rejimlerine ilişkin kurallar 4721 Sayılı Türk Medeni Kanununun 202-281. maddeleri arasında düzenlenmiştir. Eğer Acun Ilıcalı ve Şeyma Subaşı çifti, bir mal rejimi seçme konusunda anlaşmaya varamamışlarsa veya ayrıca bir mal rejimi sözleşmesi yapmamışlarsa yasal mal rejimi olan edinilmiş mallardan hak talep edebilecek. (TMK m. 218-241) Taraflar birbirlerinden kendilerine ait olan kişisel malları isteyemezler.

Acun ve Şeyma'nın Mal Paylaşımı nasıl olacak?

Kişisel mal rejimi evlenmeden önce eşlerden birine ait bulunan veya bir eşin sonradan miras yoluyla ya da herhangi bir şekilde karşılıksız kazanma yoluyla elde ettiği mal varlığı değerleridir. (örn: Evlilikten önce alınan taşınmaz (ev, araba)), eşlerden birinin yalnız kişisel kullanımına yarayan eşya (takı, ziynet, kıyafet), manevi tazminat alacakları. (MK 220) Bir eşin mal rejiminin devamı süresince (evlilik süresi içinde) karşılığını vererek elde ettiği mal varlığı değeridir. (MK 219)

Boşanma Kararı Alan Şeyma Subaşı ve Acun Ilıcalı Arasındaki Mal Paylaşımı Nasıl Olacak?
MK 219/2 maddesinde; çalışma karşılığında elde edilmiş mallar (maaş), eşlerden birinin maaşıyla alınmış araç, kişisel malların gelirleri (221/2 ye göre aksi kararlaştırılabilir), kira gelirleri. Bir eşin bütün malları aksi ispat edilinceye kadar edinilmiş mal olarak kabul edilir. (MK 222/3)"

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar