Serdar Ortaç neden oksijen maskesi taktı? Ortaç’ın hastalığı ne?

Sanatçı Serdar Ortaç’ın paylaştığı bir videoda oksijen maskesi taktığı görüldü? Peki Serdar Ortaç neden oksijen maskesi taktı? Ortaç’ın hastalığı ne? Detaylar haberimizde…

Serdar Ortaç neden oksijen maskesi taktı? Ortaç’ın hastalığı ne?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
28 Kasım 2018 Çarşamba 10:01

Serdar Ortaç neden oksijen maskesi taktı? Ortaç’ın hastalığı ne? soruları Serdar Ortaç’ın paylaştığı bir video sonrası akıllarda soru işareti bıraktı. Birçok şarkısı ile hayranların kalbinde taht kuran sanatçı son zamanlarda hastalığı ile uğraşırken bir yandan da çalışmalarına devam ediyor. Serdar Ortaç neden oksijen maskesi taktı? Ortaç’ın hastalığı ne? sorularına neden olan bir paylaşımda bulunan ünlü sanatçı hayranlarını da korkuttu. Hayranları Serdar Ortaç’ın durumu konusunda meraka kapıldı. Peki ya Serdar Ortaç neden oksijen maskesi taktı? Ortaç’ın hastalığı ne? sorularının yanıtı haberimizde…

Serdar Ortaç neden oksijen maskesi taktı? Ortaç’ın hastalığı ne?

Sanatçı Serdar Ortaç stüdyoya yeni projeleri için girdi. Çalışmalarına tam gaz devam eden sanatçı sosyal medyada paylaştığı son videosunda oksijen maskesi kullandı. Astım hastalığı nedeniyle oksijen almaya başladığını söyleyen Ortaç, yeni parçasını oksijen üretme makinesinden ara ara nefes alarak okudu.

Serdar Ortaç yandan astım hastalığıyla uğraşırken diğer yandan bestesini yapmaya çalıştı.

Serdar Ortaç kimdir?

6 Şubat 1970’te İstanbul‘da Vakıf Gureba Hastanesi‘ nde doğan Serdar Ortaç, ilk öğrenimini Kocamustafapaşa‘ da ve orta öğrenimini Suadiye Lisesi’nde tamamladı. Lise öğrenimini ise Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi, Torna ve Tesviye bölümünde tamamladı. Çocukluğunda babasının yanında çalıştı. Babası sayesinde iş hayatını ve ayakta durmayı öğrendiğini, birçok şeyi babasına borçlu olduğunu sanatçı sık sık dile getirmektedir. Yüksek öğrenimine Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünde başladı fakat tahsilini tamamlamadan üniversiteden ayrıldı.

Bir sene kadar İstanbul’daki radyolardan birinde program yapımcısı ve sunucu olarak çalıştı. Radyo programlarını dinleyen bir albüm yapımcısı tarafından dönemin plak şirketlerinden biri olan RAKS ile sözleşme imzalaması teklif edildi. Böylelikle o güne kadar yazdığı şarkılarını, kendi sesi ile seslendirme şansını yakaladı ve ilk albümünü yaptı.

17 Ağustos 1994’te ilk albümü “Aşk İçin” ile müzik dünyasına merhaba dedi. “Karabiberim” ile çıkış yapan Serdar Ortaç, bu parça ile uzun süre gündemde kaldı. Aşk için adlı albümünde ünlü müzik adamı Özkan Turgay‘la çalışan Serdar Ortaç’ın albümünden “Değmez” ve “Hadi Git” gibi şarkılar da çok sevildi. Listelerde üst sıralara yükseldi. Serdar Ortaç bu başarısı ile 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri‘nde “En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı” ödülünü kazandı.

1 Mart 1996’da ikinci albümü olan Yaz Yağmuru‘nu yayınladı. İkinci albümünde Feyyaz Kuruş, Selim Çaldıran, Erhan Güleryüz, Aşkın Tuna, Metin Arolat gibi isimlerle çalıştı. Bu albümde söz ve müziğini Metin Arolat ile beraber yaptığı “Gamzelim”, “Sana Uzandım”, “Ben Adam Olmam”, “Yaz Yağmuru” gibi pek çok hit şarkıya imza attı.

21 Şubat 1997’de bu albümü “Loco Para Amar” adıyla tamamını İspanyolca seslendirerek Meksika‘da bir albüm yaptı. Daha sonra Türkiye‘de de bu albümü, İspanyolca bir single olarak hazırladı. Sanatçı bu yıl içerisinde Sibel Can‘a verdiği “Padişah” adlı şarkı ile “Milliyet Yılın En Sevilen Şarkısı” ödülüne layık görüldü.

Dördüncü albümü olan “Gecelerin Adamı“, 10 Temmuz 1998’de piyasaya çıktı. Bu albümünde de aranjör olarak Selim Çaldıran ve Feyyaz Kuruş‘la çalıştı, albümdeki “Gecelerin Adamı” şarkısı yılın en çok dinlenen şarkılarından birisi oldu. “Mutsuzsun” şarkısında Ebru Gündeş‘le aynı klipte rol aldı. Ortaç, 1999 yılında “Hürriyet Altın Kelebek” yılın en başarılı sanatçısı ödülünü aldı.

7 Haziran 2012 tarihinde albüm çıkmadan kısa süre önce kendisine birçok şey kattığını dile getirdiği, kendisini hayata hazırlayan babası Mehmet Ortaç vefat etti. Serdar Ortaç albümde bulunan “Ne Bu Neşe” adlı şarkıyı babasına ithafen okuyacağını dile getirmiştir.

15. albüm olan “Ray“, 11 Haziran 2012 tarihinde piyasaya sürüldü. Aranjör kadrosunda Suat Aydoğan, İskender Paydaş, Tolga Kılıçve Sadun Ersönmezbulunmaktadır. Bu albümde bir ilk olarak yedinci parça olan “Dileğim Aşk”ın aranjesi Serdar Ortaç tarafından yapılmıştır. 16 parça bulunmakla beraber, 10 tanesinin söz ve müziği Serdar Ortaç’a aittir. Albümün ilk klibi, albüm çıkışı öncesi radyolara dağıtımı yapılan “Üzecek Adam Çok” adlı parçasına çekilmiştir. Albümün ikinci video klibi ise “Ne Bu Neşe” isimli şarkıya çekilmiştir; klip Serdar Ortaç’ın konser görüntülerinden oluşmaktadır.

2013 yılında Şubat ayında ise Erdem Kınayın proje albümünde bulunan “Yorum Yok” adlı şarkıya klip çekildi. Ayrıca Serdar Ortaç 21 Mart 2013 Perşembe günü başlayan “Popstar 2013” programında Demet Akalın, Bülent Ersoy ve Orhan Gencebay‘la birlikte jüri üyeliği yapmıştır.

2014’te 20.Yılına Özel Olarak Hazırladığı 16. stüdyo albümü “Bana Göre Aşk” ı 26 Mayıs 2014’te yayınlandı. Bu albümde Tolga Kılıç, Murat Yeter,İskender Paydaş, Mert Ekren, Suat Aydoğan gibi sranjörler ile çalılştı. İlk klip Emir Khalilzadeh yönetmenliğinde “Tanrım” şarkısına çekildi.

Bu dönem içerisinde “Kral Tv Video Müzik Ödüllerinde” Radyolarda En Çok Çalınan Sanatçı ödülünü, “Balkanika TV – Balkan ödüllerinde” ise Yılın En İyi Erkek Sanatçısı ve Yılın Projesi ödülünü aldı.

2015- Çek Elini Kalbimden ve Gıybet

6 Mayıs 2015 tarihinde 10 şarkılık “Çek Elini Kalbimden” adlı albümünü yayınladı. Albümün ilk klibi çıkış şarkısı olan sözü Serdar Ortaç’a, müziği Flori‘ ye, arenjesi de Emrah İş ve Nurettin Çolak‘a ait olan “Konuş – Çek Elini Kalbimden” adlı şarkıya çekildi. İkinci klibi “Balım” için Bükreş‘e giden Serdar Ortaç’a klipte Rumen şarkıcı Otilia eşlik etti. Serdar Ortaç albümün 3. klibi için sözü ve müziği kendisine ait, düzenlemesi ise Volga Tamöz‘e ait olan ” Nankör” adlı şarkıya Gülşen Aybaba yönetmenliğinde Bodrum‘da klip çekti.

Serdar Ortaç 22 Temmuz 2015 tarihinde “Çek Elini Kalbimden” albümünden altı şarkının remixversiyonlarının bulunduğu Serdar Bizi Diskoya Götür adlı albümünü yayımladı. 29 Temmuz’da Bülent Serttaş ile “Haber Gelmiyor Yardan” şarkısına düet yaptı. Aralık ayında ise, 2000’lerin ikinci yarısında tartışmalar yaşadığı Hande Yener ile “İki Deli” şarkısına düet yaptı.

11 Mayıs 2016 günü Gıybet isimli 10 şarkıdan oluşan albümü piyasaya sürüldü. Albümün ilk klibi çıkış şarkısı olan “Gıybet” şarkısına çekildi. Bu albümde Suat Aydoğan , Mert Ekren ve Sadun Ersönmez gibi tecrübeli aranjörlerin yanı sıra Tarık İster , Emrah İş ve Nurettin Çolak gibi yeni dönemin yetenekli isimleriyle de çalıştı. Albümde kendi söz ve bestelerinin yanı sıra Mert Ekren, Ayla Çelik, Suat Aydoğan , Tan Taşçı ve Nurettin Çolak’ın da besteleri yer almakta.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Fatma ortac En beğenilen yorum
Sanatci dediyin boyle olur isde ..Allah yardimcisi olsun..Allah kalbine gore versin ...O her zaman kral..onu coook seviyorum ..umarim hayatinde her sey guzel olur