Pet şişe atarak İstanbulkart dolumu nasıl yapılıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) pet şişelerin sokağa atılarak doğaya zarar vermesinin önüne geçme için güzel bir uygulama başlattı. Pet şişeyi getir İstanbulkart'ı doldur projesinin detayları haberimizde.

Pet şişe atarak İstanbulkart dolumu nasıl yapılıyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:56
6 Eylül 2018 Perşembe 09:59

İSBAK tarafından geliştirilen proje ile yakın zamanda kartlardan gelen yetersiz bakiye sesi duyulmayabilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) pet şişelerin sokağa atılarak doğaya zarar vermesini önlemek için yeni bir uygulama başlatıyor. Pet şişeyi otomata atanlar İstanbulkartına dolum yapabilecek. Peki ya sistem nasıl işliyor? Pet şişe ile İstanbulkart dolumu nasıl yapılıyor?

Pet şişe ile İstanbulkart(akbil) dolumu nasıl yapılıyor?

Belediyenin iştiraklerinden olan İSBAK tarafından yapılan otomatlara pet şişe atanlar karşılığında İstanbulkart'a yükleme yapacak. Özellikle su tüketiminin yoğun olduğu yaz aylarında etkili olacak uygulama olan pet şişe projesi ile hem İstanbulkartlar dolacak hem de çevre kirliğinin önüne geçilmiş olacak. İstanbul'da günlük yaklaşık 17 bin ton evsel atık ortaya çıkıyor. Bu atıklardan 6 bin tonu Büyükşehir Belediyesi'ne ait çöp toplama ve geri dönüşüm merkezlerinde işlenerek ekonomiye tekrar kazandırılıyor. Ekonomik değeri olan atıkların otomatlar aracılığıyla toplanması hedeflenen projede geri dönüşüm kültürünün oluşması da amaçlanıyor.

Pet şişe uygulaması nerelerde geçerli olacak?

Pet şişe uygulaması İstanbul'da 100 pilot bölgede yer alacak ve denemek amaçlı olarak belirlenen okullara kurulacak. İlerleyen süreçte ise çeşitli bölgelerde yer alacak.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar