Odun Herif olarak tanınan Kadir Doğrubakar kimdir?

Sosyal medyada Odun Herif olarak tanıdığımız Kadir Doğrubakır kimdir? Kaç yaşında? Evli mi? Tüm merak ettikleriz haberimizde.

Odun Herif olarak tanınan Kadir Doğrubakar kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
8 Şubat 2018 Perşembe 11:28

Sosyal medyada özellikle de Twitter'da attığı tweetlerle olay yaratan Odun Herif yani Kadir Doğrubakar kimdir? Ne iş yapar? Sosyal medya fenomeninin hayatına dair ayrıntıları sizler için derledik.

Sosyal medya fenomenlerinden Odun Herif olarak tanıdığımı Kadir Doğrubakar‘ı sizlere tanıtıyoruz.Sosyal medyada Odun Herif mahlasıyla bilinen, karşısındakinin ünlü ya da siyasetçi olmasından çekinmeden üzerine giden gözünü daldan budaktan esirgemeyen sosyal medya fenomeni.

Asıl adı Kadir Doğrubakar ama biz onu Twitter‘da “Odun Herif” @OdunHerif olarak tanıyoruz. 2010 yılının başından bu yana Twitter’ı aktif olarak kullansa da aslında her şey, 17-25 Aralık 2013 yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ile başladı, diyebiliriz. Sözkonusu dönemde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e sataşmasıyla 400 bin takipçiyi peşine takan bu Twitter fenomeninin şu anda tam 2 milyon takipçisi var. Tabi bu Twitter fenomeni, sadece Melih Gökçek ile de uğraşmadı; Nihat Doğan, Atilla Taş, Buse Terim gibi ünlü isimler de fenomenin “odun”luğundan payına düşüne aldı.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu başladığında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e “Senin oğlanı da içeri almışlar” diye sataşan “Odun Herif (KadirDB)”, “Nerde okudun” karşılığını alınca “Şaka şaka, söyle evden çıkmasın, ortalık karışık” tweet’ini attı. Bu olaydan sonra 400 bin takipçiye ulaşan Kadir Doğrubakar kimdir?

Odun Herif-Kadir Doğrubakar Kimdir?

Asıl adı Kadir Doğrubakar. Twitter hesabındaki isim de, fotoğraf da gerçek. Aslen Üsküplü. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyor. Aslında 10 yıldır üniversiteli, bu da üçüncü üniversitesi. Trakya Üniversitesi Fizik bölümünü dördüncü sınıfta bırakmış ve bir tekstil fabrikasında çalışmaya başlamış. O dönemi “Hayatımın dönüm noktasıydı” diye anlatıyor: “Kazakları katlayıp çuvallara yerleştirip taşıyorduk. Bildiğin hamallık yani. Maaş desen asgari ücret. Böyle devam etmez deyip uzun süredir uğraştığım internetten para kazanmanın yollarını aramaya başladım ve internet reklamcılığına giriştim. ‘yenisesler.net’ diye bir site açtım. Amatör şarkıcıları topluyordum. Öyle çok kazandırmıyordu ama çuval taşımaktan kolaydı. Bu arada tekrar üniversite sınavına girdim. Isparta’da iki yıllık bilgisayar programcılığını kazandım. Bir başarısızlık yaşayınca daha dibini göremem diyorsun; o cesaretle bitirdim orayı. Sonra dikey geçişle Yıldız Teknik Üniversitesi’ne…”

Odun Herif Kadir Doğrubakır'ın Hayatının Dönüş Noktası

Trakya Üniversitesi'nde 4 yıllık Fizik bölümü okurken okuldan atıldı. Kendini geçindirebilmek için bir fabrikada işe girdi. Bu olayı hayatının dönüm noktası olarak görüyor ve şöyle devam ediyor:

“Kazakları katlayıp çuvallara yerleştirip taşıyorduk. Bildiğin hamallık yani. Maaş desen asgari ücret. Böyle devam etmez deyip uzun süredir uğraştığım internetten para kazanmanın yollarını aramaya başladım ve internet reklamcılığına giriştim. ‘yenisesler.net’ diye bir site açtım. Amatör şarkıcıları topluyordum. Öyle çok kazandırmıyordu ama çuval taşımaktan kolaydı. Bu arada tekrar üniversite sınavına girdim. Isparta’da iki yıllık bilgisayar programcılığını kazandım. Bir başarısızlık yaşayınca daha dibini göremem diyorsun; o cesaretle bitirdim orayı. Orası bittikten sonra DGS diye bir sınav var. 2 yıllık bitirenler o sınava girip 4 yıllığa geçiş yapabiliyor.Bir de orda şansımı deneyeyim dedim."

Sınav beklediğinden iyi geçiyor ve artık istediği her yere girebiliyor.Boğaziçi Üniversitesi çocukluk hayali olmasına rağmen yapıyor yine yapıcağını ve padişahın kızını almaktan daha keyifli bir şey varmış o da padişahın kızını verseler de almamak diyerek eve yakın diye Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’ni yazıyor ve halen orda okuyor...

Twitter hesabı uzun zamandan beri bulunmasına rağmen tam anlamıyla 2012 yılında kullanmaya başlıyor. Kız arkadaşıyla son kavgasında kız arkadaşının "ya twitter ya ben" demesi üzerine "E ben internet reklamcılığıyla ilgileniyorum Twitter benim işim” dedim anlatamadım diye devam ediyor.

Nickinin hikayesini ise şöyle anlatıyor:

Kuzenim var, onun nicki “Öküz Herif”ti. O zamanlar onun kadar iyi bilmiyorum bu Twitter’ı. Nickiyle dalga geçiyorum falan. Sonra bir gün profilime girip nickimi “Odun Herif” yapmış. Üşendim değiştirmedim öyle kaldı. Odun herif olarak ilk başlarda mizah değil ironi yapıyordum. Yani bir Odun’a yakışmayacak hareketlerde bulunuyordum.

Şiirler, güzel sözler, aforizmalar ohooo. Hoşlandığım kız şiire, güzel sözlere tepki vermeyince “ehhh yetti be” diyip özüme döndüm, odun oldum. Odun herif olmanın en güzel yanı normalde en yakın arkadaşıma bile söyleyemeyeceğim sırlarımı çok rahat paylaşabiliyorum çünkü odunum takipçiler yadırgamıyor şaka sanıyor.

Fenomen olmasının sebepleri arasında, Justin Bieber hayranlarıyla kavgası, ardından Nihat Doğan’a sataşmasıyla bir anda takipçi sayısı patlıyor. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun başladığı 17 Aralık öncesi hiç siyasi tweet atmayan Odun Herif, Gökçek’e bulaşınca kendi deyimiyle ‘ortalık kan gölüne’ dönüyor.

Sosyal medya bana çok şey öğretti hala da öğrenmeye devam ediyorum ve artık bunu işim olarak görüyorum. Sosyal medya’ya çok alıştım herhalde şu aşamada Twitter ve Facebook olmasa çok sıkılırım.

Odun Herif'in Attığı Bazı Tweetler:

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar