Mehmetçik Kut’ül Amare’nin adı neden değişti?

TRT 1’de salı günleri yayımlanan Mehmetçik Kut’ül Amare dizisinin adındaki karışıklık merak edildi. Mehmetçik Kut’ül Amare’nin adı neden değişti? Mehmetçik Kutlu Zafer mi oldu?

Mehmetçik Kut’ül Amare’nin adı neden değişti?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
23 Ekim 2018 Salı 21:04

Mehmetçik Kut’ül Amare’nin adı neden değişti? Mehmetçik Kutlu Zafer mi oldu?

Mehmetçik Kutlu Zafer yeni sezon ilk bölümü ile TRT1 ekranlarında takipçileriyle buluşacak. Geçtiğimiz sezon Mehmetçik Kutülamare ismiyle diziseverlerle buluşan proje bu sezona farklı bir isimle devam etme kararı aldı.

Mehmetçik Kut’ül Amare’nin adı neden değişti? Mehmetçik Kutlu Zafer mi oldu?

Evet, Mehmetçik Kut’ül Amare dizisinin adı değişmiştir. 20. Bölüm olarak yayımlanacak dizinin yeni sezondaki adı Mehmetçik Kutlu Zafer olacak. Dizinin adı neden değişti kimse bilmiyor. Dizinin Yeni sezon ilk bölümünde yaşananlar;

Fırındaki patlamadan, Baba Haydar sayesinde kurtulan Üsküplü, Said ve Mevlüt, Kut şehrinin altında konumlanmışlardır. 2 ay boyunca tüneller kazan Teşkilatçılar için nihayet İngilizlere vuracakları ilk darbenin günü gelmiştir. Şehrin güvenliği için görevlendirilen Hamilton, halka ve ordusunda ki Müslüman Hintli askerlere zülüm etmektedir ve bunun intikamını alacak olan Üsküplüdür…

İngilizlerin karargahını patlatırlar, Üsküplü bu arada İngilizlerin içine soktuğu casusu tarafından aldığı bilgiyi Selman-ı Pak’ta konumlanmış olan Nurettin Bey’e götürmelidir. Zira Çanakkale’de kaybeden İngilizler, geri çekilme oyunu ile Selman’ı Pak’tın savunma düzenini bozmaya ve Bağdat’ı ele geçirmeye çalışacaktır.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Zeynep En beğenilen yorum
Kutul amarenin adı neden deyişti bunu merak ediyorum
necati
sanırım ingilizlerin baskısı buraya da yansıdı kut'ül amare ismini hazmedemediler
YSN
eeee ingiliz bu değiştiri