Aziz Yıldırım yargı dağıttı: Ne Şampiyonlar Ligi ya? önce Türkiye'de şampiyon olacağız!

Fenerbahçe'nin seçimli genel kurulu öncesinde, Aziz Yıldırım adaylığını açıklaması ile gündeme gelmişti. Yıldırım bugün düzenlenen basın toplantısında, adaylığı ile ilgili açıklamalara yer verdi.

Aziz Yıldırım yargı dağıttı: Ne Şampiyonlar Ligi ya? önce Türkiye'de şampiyon olacağız!
Son Güncelleme: 15 Mayıs 2024 Çarşamba 15:42
15 Mayıs 2024 Çarşamba 15:40

Fenerbahçe'nin seçimli genel kurulu öncesinde, kulübün eski başkanı Aziz Yıldırım, başkanlık için tekrar aday olacağını açıklamak üzere bir basın toplantısı düzenledi. Yıldırım'ın bu adımı, kulüp içinde ve taraftarlar arasında büyük bir ilgiyle karşılandı.

Yıldırım, "Kimseyle kavga etmeyeceğim dedim ama benimle kavga ederlerse ederim. 6 sene önce ben ayrılırken herkes 'Aziz Yıldırım gitti Türk futbolu kurtuldu.' dediler. Maalesef bugün geldik, 'Aziz Yıldırım gelsin Türk futbolunu kurtarsın.' diyorlar. Böyle bir memleket.

"BİZİ KİM ŞAMPİYON YAPMAK İSTEMİYOR?"

Mevcut başkan "Ben başkan olduğum sürece, Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar" dedi. Bu ne demek? Bunu arkadaşlarla düşündük. Bizi kim şampiyon yapmak istemiyor? İktidar mı, devlet mi? Hakemler mi, TFF Başkanı mı? Kim? Eğer bunlar birbirine bağlıysa, alttan yukarı gitmeyeceğiz! Yukarıdan söyleyeceğiz! Derdim Fenerbahçe'nin şampiyon olması. Dört sene Fenerbahçe şampiyon olamadı, nedenini biliyorum. Mahkemeler... Ben ve dava arkadaşlarım her gün mahkemeye gittik. Mahkemeler uğraştık ve Fenerbahçe'ye zarar verdik. Bunu biliyoruz. Sonra kombine almayın, forma almayın, maça gitmeyin gibi şeyler denildi. Hep beraber Fenerbahçe'yi şampiyonluktan ettik, hep beraber...

"NEDEN ADAY OLDUM?"

Neden başkanlığa aday oldum? Hiç niyetim yoktu çünkü keyfim yerinde. İşlerim de iyi gidiyor ama Fenerbahçe'de bazı sıkıntılar olduğunu gördüm. Arkadaşlar, dostlar ve dava arkadaşlarım 'Bir şeyler yapmamız lazım' dediler. Biriniz aday olun bu şekilde ilerleyelim dedim ama 'Sen varken biz olamayız' dediler. Bu doğrultuda aday olmaya mecbur kaldım. 20 sene başkanlık yaptım ve 6 kez şampiyon olduk. Hiçbir zaman para yok diye şikayet etmedik. 1 milyar 900 milyon TL'lik borç vardı şimdi 4 milyar TL'den fazla borç vsar. Toplam borç 12 milyar TL'yi buldu. Doğrudur 630 milyon borç vardı. Ülker ile beraber stadın yanındaki arsaya Emlak Konut ile birlikte konutlar yapıp satacaktık. Anlaşmalarını yapmıştık. Bu arasadan dolayı Fenerbahçe ve Ülker 70 milyon Euro verip Emalk Konut yüzde 20 pay alacaktı. Arsayı verirken arsanın değerini 230 milyar göstermiştik. O günkü kurla 4.5 liraydı Dolar. Arsa Ülker'in olduğu için biz kulübe satın alınmış oalrak gösterdik. Bunu da biz borç olarak gösterdik. Murat Ülker bey kağıt üzerinde hala arsayı tutuyor. O borç şu anda yok. 3 sene içerisinde bu proje yapılmasaydı arsa devredilecekti ve borç ortadan kalkacaktı." ifadelerini kullandı.

"DAHA FAZLASINI YAPAMAM"

72 yaşındayım, 3 sene için geleceğim! Daha fazlasını yapamam! 'Yap' deseniz bile yapamam! Çocukları kurtarmalıyız! Benim kızım geliyor, maç oynanıyor... Fenerbahçe 0, karşı takım 1! Maçı sordu, "1-0 galibiz" dedim. Sonra baktı 'Neden yalan söylüyorsun?' dedi. Çocuklar kazananın yanında olmak istiyor. Onların aşkı için şampiyon olmamız lazım. Ali Bey de seçilebilir ancak yanlışlardan ders almalıyız. Fenerbahçe'nin borcundan fazla alacağı var! Bunu mahkemede çözemezsin, masada çözeceksin! Büyük alacağımız var, bunu inşallah çözeceğiz.

"HEDEF TÜRKİYE'DE ŞAMPİYONLUK!"

Hedef Türkiye'de şampiyonluk! Abartmayın ya! Şampiyonlar Ligi falan yok kardeşim! Önce Türkiye'de şampiyon olacağız! Sonra bakarız! Ne Şampiyonlar Ligi ya? Milleti kandırmaya, hayal satmaya gerek yok! 10 senedir şampiyon olamıyoruz, önce şampiyonluk! Benim arkadaşlarım da dahil olmak üzere, sicil ve alt denetleme kurulları da dahil olmak üzere kimseyle konuşmadık. Şerefim, namusum üstüne. Cumartesi günü bir düğün var ona gideceğim. Pazar günü İstanbul'a geleceğim. Sonra konuşacağız ve divana sunacağız. Yazılan her şey yalan. Zengin adama ihtiyacım yok, akıllı adama ihtiyacım var." açıklamalarında bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar