Mehmet Ali Alabora hakkında neden yakalama kararı çıkarıldı, kimdir?

Oyuncu Mehmet Ali Alabora hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Peki Mehmet Ali Alabora hakkında neden yakalama kararı çıkarıldı? Mehmet Ali Alabora kimdir?

Mehmet Ali Alabora hakkında neden yakalama kararı çıkarıldı, kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
5 Aralık 2018 Çarşamba 09:16

Mehmet Ali Alabora hakkında neden yakalama kararı çıkarıldı? Mehmet Ali Alabora kimdir? soruları ünlü oyuncu hakkında yakala kararı çıkarılması ile merak konuş oldu. Peki Mehmet Ali Alabora hakkında neden yakalama kararı çıkarıldı? Mehmet Ali Alabora kimdir? sorusunun yanıtı haberimizde…

Mehmet Ali Alabora hakkında neden yakalama kararı çıkarıldı?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği'nin verdiği kararda, Gezi eylemlerinin iç organizasyonun halen aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan iş adamı Osman Kavala tarafından yapıldığı, yurtdışı bağlantısının ise Soros bağlantılı kuruluşlar olduğuna dikkat çekildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz tarafından hazırlanan ve mahkemeye sunulan tutuklamaya yönelik yakalama talebi için Alabora'nın Gürcistan ve Arap dünyasındaki ayaklanmalarda rol oynayan OTPOR lideri Sırp Ivan Maroviç ile İstanbul ve Mısır'da Gezi eylemleri öncesi yaptığı görüşmeler delil olarak dosyaya koyuldu.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Savcılığın gönderdiği yazıda, Mehmet Ali Alabora, eşi Ayşe Pınar Alabora, Defne Anter, yazar Handan Meltem Arıkan ve reklamcı Metin Osasogie Edomvvonyi'nin 18-21 Haziran 2012'de İstanbul'da, 7-15 Temmuz 2012'de ise Mısır'da Ivan Maraviç ile görüştüklerine dikkat çekildi. Maroviç'in Mısır'da bulunduğu sırada Kavala'nın da yurtdışında olduğuna vurgu yapıldı.

Mehmet Ali Alabora ve Osman Kavala'nın Türkiye'ye dönmelerinin ardından 30 Temmuz 2012'de Mi Minör adlı tiyatro oyununun provalarına başladıklarını belirten kararda, "Bu oyunda özetle 'Temsili Ülkenin Başkanına Karşı Ayaklanmanın' teşvik edildiği söz konusu şahısların ülkemize gelmesinin hemen ardından oyunun provalarına başlanmıştır" denildi. Gezi Parkı ayaklanmasının 2011'den beri planlandığına da dikkat çekilerek buna delil olarak ise Alabora'mn 2011'de çektiği videolarda "Ayaklan İstanbul" ibarelerinin bulunması gösterildi.

Mahkemenin verdiği "tutuklamaya yönelik yakalama" kararında ise şu ifadeler yer aldı:

“Elde edilen bulgu ve tüm dosya Gezi eylemleri olarak bilinen olayların Osman Kavala önderliğinde Açık Toplum Vakfı ve Anadolu Kültür A.Ş tarafından gerçekleştirilen organizasyon neticesinde planlı ve sistemli olarak gerçekleştirildiği açıktır. Nihai amaç ülkedeki şiddet eylemlerini marjinal gruplara ve terör örgütlerine kanalize ederek ülke geneline yayıp kaos ve kargaşa yaratarak mevcut hükümeti işlevsiz hale getirmek olduğu anlaşılmıştır…”

Mehmet Ali Alabora Kimdir?

Mehmet Ali Alabora 25 Kasım 1977 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Annesi ve babası sanatçı olan Alabora’nın annesi Betül Arım, babası Mustafa Alabora’dır. Mehmet Ali Alabora 19 Kasım 2009 tarihinde Pınar Öğün’le hayatını birleştirmiştir. Profesyonel anlamda ilk tiyatro denemesi Tiyatro İstanbul sahnesinde oynanan “Acaba Hangisi?” isimli oyunda olmuştur. İlk olarak tiyatro 7333_mehmet_ali_alabora_2710tecrübesini okulda oynadığı oyunlarla kazanan Alabora 1993 senesinde Özel Boğaziçi Lisesi sponsorluğunda yarı profesyonel olan “Boğaziçi Sanat” isminde bir tiyatro kurmuştur. Bu tiyatroyu Evren Ergeç’le kuran Alabora, 1995 1997 seneleri arasında Savaş Ay’ın sunduğu Atv’de yayınlanan A Takımı programında çalışmıştır.

Bu sıralarda ismini Kara Melek isimli dizide rol alarak duyurmuştur. Ancak asıl ününü Yılan Hikayesi isimli dizide canlandırdığı Memoli karakteri sayesinde kazanmıştır. Bu dizide başrolde rol alan Mehmet Ali Alabora kendisine ciddi bir hayran kitlesi yaratmayı başarmıştır. 1999 senesinde ilk sinema filmi deneyimini yaşamıştır. Türk Yunan ortak yapımı olan “Kayıkçı” adlı filmde başrol oynayarak sinema sektörüne giriş yapan Mehmet Ali Alabora bu sıralarda da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nı tamamlamıştır.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde bir süre öğretim üyesi sıfatıyla görev almıştır. Ayrıca Alabora, Garajistanbul’un kurucuları arasında yer almaktadır. 2010 senesinin Mayıs ayına kadar da Garajistanbul’un yönetiminde görev yapmıştır. 29 Mart 2011 tarihinde kurulmuş olan Oyuncular Sendikası’nın da kurucu üyelerinden biri olan Alabora, bu sendikanın genel başkanı seçilmiştir.

Sinema ve Televizyon Projeleri

Kara Melek – 1996

Yılan Hikayesi – 1999

Kayıkçı – 1999

Sır Çocukları – 2002

Canım Kocacım – 2003

Abdülhamit Düşerken – 2003

Kasırga İnsanları (TV Dizisi) – 2004

Hayalet – 2004

Hababam Sınıfı Merhaba – 2004

Hababam Sınıfı Askerde – 2005

2005 Şans Kapıyı Kırınca – 2005

Ayın Karanlık Yüzü – 2005

Maskeli Beşler İntikam Peşinde – 2005

Hababam Sınıfı 3,5 – 2006

Karınca Yuvası – Engin – 2006

Eve Dönüş – 2006

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar